İsveç Sivil Savunma Bakanı Bohlin: "İsveç'te savaş olabilir"

İsveç Sivil Savunma Bakanı Carl Oskar Bohlin, İsveç'te savaş olabileceği uyarısında bulundu.

GİRİŞ 08.01.2024 01:44 GÜNCELLEME 08.01.2024 10:06
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Bohlin, Dalarna bölgesinde bulunan Salen askeri üssünde düzenlenen Ulusal Halk ve Savunma Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Rusya'nın ciddiye alınması gerektiğini belirterek "İsveç'te de savaş olabilir, halkımızın savaşa hazır olması gerekir." dedi.

"İSVEÇ HALKINA BU GERÇEĞİ AÇIKLAMAK DURUMUNDAYIM"

İsveç'in 210 yıldır savaşa girmediğine işaret eden Bohlin, şunları kaydetti:

"Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonucunda zaten Avrupa'da kötü olan güvenlik durumu geçtiğimiz yıl daha da kötüleşti. Rusya'nın hızla yeniden silahlanmasının çok ciddiye alınması gerekiyor. Yaklaşık 210 yıldır barış, İsveç halkı için hoş bir yoldaştı. Ancak bu durum günümüzde değişti ve güvenlik durumu kötüleşti. Ben de sorumluluk sahibi bir bakan olarak İsveç halkına bu gerçeği açıklamak durumundayım."

İsveç hükümetinin, ülkenin savaşa girebileceğine dair zihinsel farkındalık oluşturarak savunma kabiliyetini artırmaya çalıştığını ifade eden Bohlin, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı direncini de örnek aldıklarını söyledi.

Türkiye'den İsveç açıklaması! Dünyanın beklediği tarih belli olduTürkiye'den İsveç açıklaması! Dünyanın beklediği tarih belli oldu

İsveçli aşırı sağcı Akesson'dan hadsiz sözler: Camileri yıkalımİsveçli aşırı sağcı Akesson'dan hadsiz sözler: Camileri yıkalım

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Ne var oğlum korkma biz yıllardır karşımıza gelmeyenle le savaşıyoruz siz en azından göreceksiniz olur biter işde
    Cevapla
  • Çukurovalı 3 ay önce Şikayet Et
    Zaten Rusyanındı oralar loyn.Kurban olduğum rabbim bunların kapımıza ocağımıza düşüşünüde gösterdin ya bize.Türkiye sakın ha natoya almayasın bu mesmursuzları.Abd ne verirseversin sakın ha.Rusyaya ayıp olur.Zaten yakında girer oraya rus dostlarımız.Rusya acele etmeli.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İsveç'te yaşasın acıyı zulmü kıtlığı savaşı bombayı füzeyi o zaman anlarlar zalim nedir zulüm nedir acı nedir ? rahatlari yerinde tabi
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İsveç yüzyıllardır savaş görmedi rahat keyif içindeler biraz sıkıntı gördüler korku başladı rahat kaçtı kaçacak
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Rusya istese Norveç e saldırirdi ! Niye saldırsin ki Rusya Avrupa'ya saldirmaz müslümana saldırır ancak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak