Lahey’de israil'in savunma günü

Lahey’deki soykırım davasında ikinci günde İsrail savunma verdi.

GİRİŞ 12.01.2024 16:26 GÜNCELLEME 12.01.2024 16:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gazze’deki katliamlar nedeniyle İsrail’e açtığı soykırım davasının ikinci günündeki duruşma, İsrail’in sözlü savunmasıyla başladı.

Hollanda’nın Lahey kentinde Birleşmiş Milletler’in (BM) en üst mahkemesi Uluslararası Adalet Divanı’nda görülen davanın ikinci gününde savunma makamı adına açılış konuşmasını İsrail Dışişleri Bakanlığı Hukuk Danışmanı Tal Becker yaptı.

'İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

İsrail aleyhindeki iddiaların Gazze’deki gerçekliği yansıtmaktan uzak olduğunu ileri süren Becker, Gazze’deki operasyonlarında kanunlar çerçevesinde hareket ettikleri iddiasında bulundu.

'SOYKIRIM SADECE YAHUDİLERE YAPILMAMALI'

Soykırım Sözleşmesi’ni uluslararası toplumun "Yahudi halkına Holokost’un bir daha asla tekrarlanmayacağı şeklinde verdiği bir söz" olarak tanımlayan ve Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı bu davanın sözleşmenin özüne ihanet olduğunu öne süren Becker, "davanın İsrail’in kendini meşru bir şekilde savunma hakkını hedef aldığını" iddia etti ve başvurunun reddini talep etti.

'SOYKIRIM' YAPTIKLARINI KABUL ETMEDİLER

Davada dün görülen duruşmada Güney Afrika Cumhuriyeti heyeti, Gazze’de 7 Ekim 2023’ten bu yana yaklaşık 10 bini çocuk 23 bini aşkın kişinin öldüğü ve 59 bini aşkın kişinin yaralandığı İsrail saldırılarının soykırım teşkil ettiğini ortaya koyarak, gerekçe ve delillerini mahkemeye sunmuştu. Güney Afrika tarafını temsil eden heyet, mahkemeden ayrıca İsrail’in Gazze’deki saldırılarının acilen durdurulması için olağanüstü tedbirlere başvurulması kararı alınmasını talep etmişti. İsrail tarafı ise iddiaları reddetmişti.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    bebek çocuk demeden masum insanlar aç susuz bırakılıp katledilirken,organ tacirliği yapılıp,çocuklar taciz edilirken nerede idi bu tatlısu hukukçuları bunlar ruhunu vicdanını yahudi sermayesine satmış aşağılık aparatlar.terorist israil hem katil hemde savcı,hem suçlu hemde güçlü.onların bir hesabı varsa Allhında bir bildiği vardır tuzakları bozanların en hayırlısı Allah'dır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Vatandaşa soruldu! AK Parti'ye neden oy vermediniz? Anket sonuçları
Bodrum'da ormanı yakan sanığın cezası belli oldu