Vahşeti Lahey'e taşımışlardı! Güney Afrika'dan İsrail resti!

Güney Afrika'nın 'Gazze'de soykırım davası' başvurusu Uluslararası Adalet Divanı'nda kabul edilmişti. Bu karar tüm ülkelerin gündemine bomba gibi düştü. Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 28.01.2024 08:19 GÜNCELLEME 28.01.2024 09:27
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın 'Gazze'de soykırım davası' başvurusunu kabul etti. Mahkeme, İsrail’in dosyanın reddi talebini reddetti. İsrail hakkında 15'e 2 oyla ihtiyati tedbir kararı verildi. Böylece İsrail soykırım suçuyla yargılanacak.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) Güney Afrika'nın açtığı soykırım davasında, "İsrail Devleti, Gazze'de yürüttüğü askeri operasyonları derhal durdurmalı" talebiyle ilgili, İsrail'in Gazze sakinlerine yönelik öldürme, saldırı ve yıkımla ilgili her türlü eylemden kaçınması ve soykırımı önlemek için tüm tedbirleri almasına hükmetti.

Divanın aldığı bu karar tüm ülkelerin gündemine bomba gibi düştü, uluslararası camiada yankı buldu.

"KORKMUYORUZ"

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"İsrail'e karşı dava açmamıza riskli diyorlar. Bize saldırabilir, iç karışıklık çıkarabilirlermiş. Ne olursa olsun ilkelerimize bağlı kalacağız" dedi. 

 

Soykırım davasında 'İsrail' kararı dünya basınında: Güney Afrika zafer ilan ettiSoykırım davasında 'İsrail' kararı dünya basınında: Güney Afrika zafer ilan etti

Uluslararası Adalet Divanı kararını verdi! İsrail'i bundan sonra ne bekliyor?Uluslararası Adalet Divanı kararını verdi! İsrail'i bundan sonra ne bekliyor?

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladıUluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladı

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 242
  • Muhsin 2 ay önce Şikayet Et
    TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TEVBE ESTAĞFURULLAH ALLAHIM TeVBE ESTAĞFURULLAH ALLAH
    Cevapla
  • Kim ne yapabilir 2 ay önce Şikayet Et
    Arap ülkeleri de saldırı ve baskı altında..Irak, Suriye, Libya, Yemen, Mısır'daki durum ortada.. Diğerleri de baskı altında ve batı tarafından sömürülen ülkeler.
    Cevapla
  • Zaza dayı 2 ay önce Şikayet Et
    Allah İslâm ile indirilmiş hak dinle seni şereflendirsin amin. Yiğit olmak her kişi işi değil . Yiğitlik er kişi işidir.
    Cevapla
  • Mehmet Kuş 2 ay önce Şikayet Et
    İzliyoruz
    Cevapla
  • Osman61 2 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun arap ülkeleri utansin Türkiye olarak yaninizdayiz
    Cevapla
  • Adalet 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de Güney Afrika'nın yaptığını yapamadı. İsraile sokırım davası açan ülke Güney Afrika.. Uluslararası Adalet Divanı'nda hafta boyunca 47 ülke sözlü beyanda bulundu, Türkiye bugün sözlü beyanda bulunacak.. 47 ülke arasında Arap ülkeleri de var.. Senden önce Güney Afrika'nın yanındalar.. Bence , yanlış ülkeleri eleştiriyorsun. İsrail, Abd ve Avrupaya bak.. Hedef saptırma...!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti