İsrailli bakandan UAD kararına tepki: Şapşal Lahey

İsrail ulusal güvenlik bakanı Ben-Gvir, UAD'nin Cuma günkü kararı hakkında 'Lahey Shamgue (şapşal) ' yorumunu paylaştı. Savunma Bakanı ise UAD'ın İsrail'e ahlak dersi vermemesi gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 26.01.2024 16:21 GÜNCELLEME 26.01.2024 18:06
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasında ihtiyati tedbir kararı aldı. Mahkeme, İsrail'in "dosyanın reddi" talebini reddederek, soykırım davasının esastan görülmesine karar verdi.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladıUluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladı

İSRAİL'DEN ÖFKE DOLU PAYLAŞIM

UAD'ın kararı sonrası Filistin'den olumlu tepkiler gelirken İsrail tarafından öfke dolu tepkiler gelmeye başladı.

İsrail ulusal güvenlik bakanı Ben-Gvir, "Lahey’deki antisemit mahkemenin verdiği karar, zaten bilinen bir şeyi belgeliyor. Mahkemenin derdi adalet değil, Yahudilere zulmedilmesi. Holocaust sırasında sessiz kaldılar, şimdi de ikiyüzlü şekilde yeni bir adım atıyorlar. İsrail’in varlığına tehlike oluşturacak kararları dinlememeliyiz. Düşmanı kesin yenilgiye uğratana kadar devam etmeliyiz." açıklamasını yaptı.

Ben-Gvir, UAD'nin Cuma günkü kararını, X platformunda 'Lahey Shamgue (şapşal) ' olarak nitelendirdi.

SAVUNMA BAKANINDAN KÜSTAH AÇIKLAMA

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise UAD'ın İsrail'e "ahlak konusunda ders verilmesine gerek olmadığını" söyledi.

Gallant "Adalet arayanlar, adaleti Lahey'deki mahkeme salonlarının deri sandalyelerinde bulamayacaklar; onu 136 rehinenin tutulduğu ve çocuklarımızı öldürenlerin saklandığı Gazze'deki Hamas tünellerinde bulacaklar."  açıklamasını yaptı.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladıUluslararası Adalet Divanı, İsrail kararını açıkladı

UAD kararı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklamaUAD kararı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 95
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kendileri için kararlara şapşal bilmemne diye hakaretle cevap verecekler, gariban veya müslüman ülkeler için alınan kararları anında yerine getirecekler. Demekki dünyadaki tüm kuruluşlar 3-5 soytarı cani ve zengin ülkelere hizmet ediyorlar.
    Cevapla
  • Kerim 3 ay önce Şikayet Et
    Tamam da sen hamas a değil çocuklara ve kadınlara saldırıyorsun . Kim yer bu saçma 150 rehine olayını 10bin küsür çocuk öldürmüşsünüz hala holokost diyor.
    Cevapla
  • Atmaca 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudi düşmanlığı elbette benimsenmez ama bunlar bebek katili soysuz Yahudiler gibi değil katiller sürüsü gibi davranıyor
    Cevapla
  • mertt 3 ay önce Şikayet Et
    birgün gelecek Hitlerin yaptıklarından misli misli yapacaklar AB de icraatlarina basliyacsklar bu defa hartitdan tamamen silinecek tekbir siyonist kalmalıyaca bu evrende!!!
    Cevapla
  • Hakkatt 3 ay önce Şikayet Et
    Holocaustu size yaşatan batı devletleri ile kol kola uygun adım ilerleyin,intikamınızı da hedef saptırıp olayla alakasız masum Filistinlilerden alın.Sizin derdiniz başka;petroller, doğal gazlar ,degerli madenler ve temiz su kaynakları ,stratejik körfezleri ile aklınızı başınızdan alan Ortaodoğu'ya çökmek.Aç gözünüz kara toprakla dolsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı