Çin yeni bir virüs yaptı: 8 gün içinde öldürüyor

Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen araştırma kapsamında, Çin'in Covid-19 benzeri ölümcül bir virüsle laboratuvar deneyleri yaptığı belirlendi. İddialara göre virüs, 2017 yılında Covid salgını öncesinde keşfedilmişti.

GİRİŞ 18.01.2024 10:33 GÜNCELLEME 18.01.2024 14:54
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Çinli bilim insanları farelerde yüzde 100 öldürme oranına sahip ölümcül bir virüs üzerinde deneyler yapıyor. Çinli bilim insanlarının yürüttüğü çalışmada ölümcül virüs "GX_P2V" olarak adlandırıldı. Virüs laboratuvar ortamında genetik olarak insanlara benzeyecek şekilde tasarlanmış farelerin beyinlerini hedef aldı.

GÖZLERİ BEYAZA DÖNDÜRÜYOR, 8GÜN İÇİNDE ÖLDÜRÜYOR

Araştırmacılar farelerin enfeksiyondan sonraki beş gün içinde önemli ölçüde kilo verdiklerini, uyuştuklarını ve gözlerinin beyaza döndüğünü gözlemledi. Fareler enfekte olduktan sadece 8 gün sonra öldü. Bilim insanları virüsün fareleri bu kadar hızlı öldürmesine şaşırdıklarını ifade etti.

BEYİN ENFEKSİYONUNA NEDEN OLUYOR

Bilim insanları ölen farelerin vücutlarını analiz ettikten sonra virüsün akciğerlere, kemiklere, gözlere, soluk borusuna ve beyine bulaştığını tespit etti. Virüs kaynaklı beyin enfeksiyonu hayvanları öldürecek kadar şiddetliydi.

Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen araştırmaya göre virüs, "Sars-CoV-2"ye benziyordu ve 2017 yılında Covid salgını öncesinde zaten keşfedilmişti. Araştırmacılar, "Bu durum GX_P2V'nin insanlara yayılma riskinin altını çiziyor ve SARS-CoV-2 ile ilişkili virüslerin patojenik mekanizmalarını anlamak için benzersiz bir model sağlıyor." ifadelerini kullandı.

COVID İLE KESİŞTİĞİNDE YÜZDE 100 ÖLÜMCÜL

Araştırma ekibi corona virüsle enfekte olmuş farelerde ölüm oranının yüzde 100 olduğunu bildirdi. Bu bulgu daha önce yapılmış çalışmaların ötesine geçerek türünün ilk örneği bir çalışma teşkil ediyor. Ancak çalışmanın sonuçları arasında virüsün insanları nasıl etkileyebileceği yer almıyor. Çalışma internette yayınlanır yayınlanmaz uzmanlar endişelerini dile getirdi.

"BU ÇILGINLIK DURDURULMALI"

University College London'ın Genetik Enstitüsü'nden epidemiyoloji uzmanı Francois Balloux, araştırmayı "korkunç" ve "bilimsel açıdan tamamen anlamsız" olarak nitelendirdi. Balloux, sosyal medya hesabından, "İnsanlaştırılmış garip bir fare türünün rastgele bir virüsle zorla enfekte edilmesinden öğrenilebilecek ilgi çekici hiçbir şey göremiyorum. Tam tersine, bu tür deneylerin ters gidebileceğini görebiliyordum." diye yazdı.

Stanford Üniversitesi'nden emekli tıp profesörü Gennadi Glinsky ise, deney hakkında, "Bu çılgınlığın çok geç olmadan durdurulması gerekiyor." dedi.

KAYNAK: NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • Ekrem 3 ay önce Şikayet Et
    Çine dünyanın iyibir yaptırım yapması lazım
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    gönderin abd ye dünya düzenini ele geçirin
    Cevapla
  • Güzel insan 3 ay önce Şikayet Et
    köpek ve kedi yiyen milletten ne bekliyoruz ki bunlar dünya üzerinden tecrit edilmeli hepsi öldürülmeli
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    tüm dünyadaki covid vakalarından kaynaklanan zararı çine rücu etmek lazım.
    Cevapla
  • gercekkk 3 ay önce Şikayet Et
    cin kendi sonunu getirecek ya da abd atom bombasi ile butun cin i yok edecek sonunda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En sevilen serilerden biriydi: Tamamen elektrikli oldu! İşte fiyatı ve özellikleri...
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...