Dexter Scott King hayatını kaybetti

Hayatı boyunca ırkçılığa karşı mücadele eden Amerikalı aktivist Martin Luther King'in oğlu Dexter Scott King, 62 yaşında hayatını kaybetti. King'in ölüm sebebinin prostat kanseri olduğu ifade edildi.

Dexter Scott King hayatını kaybetti
Dexter Scott King hayatını kaybetti
GİRİŞ 23.01.2024 13:33 GÜNCELLEME 23.01.2024 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınan Amerikalı aktivist Martin Luther King'in oğlu Dexter Scott King, 62 yaşında prostat kanserinden hayatını kaybetti.

Martin Luther King adına kurulan sivil toplum kuruluşu King Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Dr. Martin Luther King Jr. ve Bayan Coretta Scott King'in en küçük oğlu ve üçüncü çocuğu, prostat kanserine karşı verdiği cesur mücadelenin ardından bugün, 22 Ocak 2024'te hayata veda etti." denildi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Dexter Scott King'in ardından paylaştığı taziye mesajında, "Michelle ve ben Dexter Scott King'in vefatını duyduğumuza üzüldük. Dexter, Dr. Martin Luther King Jr ve Coretta Scott King'in en küçük oğluydu ve hayatını onların mirasını korumaya adadı. The King Center'ın Başkanı olarak yeni nesile adalet ve eşitlik için çalışmalarını sürdürmeleri konusunda ilham verdi." dedi.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Akif 3 ay önce Şikayet Et
    Irkçılık olmaması için dünya 1 devlet olmalı. ..oda imkansiz olduğu için. Bir alman ülkesinde bir yabancıyı istememesi gayet dogal.her ulke vatandasi vatanini terketmemeliki ırkçılık görmesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"