Thunberg, Filistin eylemine katıldı: İsrail soykırım yapıyor

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Leipzig şehir merkezinde düzenlenen Filistin yanlısı gösteriye katılarak "soykırım karşısında" kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini söyledi.

Thunberg, Filistin eylemine katıldı: İsrail soykırım yapıyor
Thunberg, Filistin eylemine katıldı: İsrail soykırım yapıyor
GİRİŞ 25.01.2024 11:48 GÜNCELLEME 25.01.2024 11:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gösteriye sürpriz şekilde katılan ve Filistin'e destek için kefiye takan 21 yaşındaki Thunberg, yaptığı konuşmada, İsrail'in saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi.

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, "Zulme, emperyalizme, savaşa, her türlü ayrımcılığa ve ırkçılığa karşı her zaman ayağa kalkmalı ve sesimizi yükseltmeliyiz. Filistin'in yanında olmak insan olmaktır. Susturulmamıza asla izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

Thunberg, daha önceki açıklamalarında da İsrail'in Gazze saldırılarında Filistin'e destek vermiş ve Almanya'da bazı kesimlerce yoğun şekilde eleştirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • TÜRK 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail yok edilmeli
    Cevapla
  • Kudüs-2025* 3 ay önce Şikayet Et
    insanlık ölmedi dedirten bir manzara tebrik ediyorum.Siyonistler günümüzde malesef Avrupa toplumunun iklimini bozmaktalar.Avrupada artan ırkçılığın sorumlusu siyonistlerdir.Duyarlı Avrupa halkının ırkçılığa ve soykırıma tepkisi takdire şayandır.Avrupa halklarının sömürgeci siyonist rejime karşı uyanışa geçmesi elzemdir.
    Cevapla
  • Soykırcı İsrail 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail ikinci dünya savaşında mağdur olduğunu şikayet ettiği katliamın ardından şimdi aynı katliamı ve soykırımı işliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!