ABD'den F-16 ve Türkiye açıklaması! Biden harekete geçti! Dikkat çeken NATO detayı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini desteklediklerini ancak kongrenin kilit rol oynadığını belirtti. ABD Başkanı Joe Biden satışın onaylaması için kongreye mektup gönderdi.

GİRİŞ 25.01.2024 01:35 GÜNCELLEME 25.01.2024 09:33
Bu Habere 499 Yorum Yapılmış

Son dakika Joe Biden haberleri: ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. ABD Başkanı Joe Biden, satışın onaylanması için kongreye mektup iletti.

ABD'den F-16 ve Türkiye açıklaması! Biden harekete geçti! Dikkat çeken NATO detayı

Biden kongreye yolladığı mektupta, Türkiye’ye 20 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı satışın onaylanmasını istediği belirtti.

'TÜRKİYE'NİN F-16 FİLOSUNUN MODERNLEŞTİRİLMESİNİ DESTEKLİYORUZ'

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Biden yönetimi, Türkiye'nin F-16 filosunun modernleştirilmesini destekliyoruz ancak kongrenin oynayacağı kilit bir rolü olduğunu da kabul ediyoruz" denildi.

ABD'den F-16 ve Türkiye açıklaması! Biden harekete geçti! Dikkat çeken NATO detayı

'İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNE ONAY VERİLMESİ MEMNUNİYETLE KARŞILANDI'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye tarafından onay verilmesinin ABD tarafından memnuniyetle karşıladığını belirterek, Macaristan'ın da bu süreçte adım atmasını sabırsızlıkla beklediğini aktardı.

ABD'den F-16 ve Türkiye açıklaması! Biden harekete geçti! Dikkat çeken NATO detayı

Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklamasıTürkiye'den İsveç'e NATO vizesi! ABD ve İsveç'ten son dakika Türkiye açıklaması

https://www.haber7.com/siyaset/haber/3385165-son-dakika-isvecin-nato-uyeligi-tbmmde-kabul-edildi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 499
  • osmanoğlu2023 3 ay önce Şikayet Et
    abd yi izrael - pkk/fetö yönetiyor ! başkanım diye ahkam kesenler işin reklam tarafı emir pentagonda!
    Cevapla
  • Misafir. 3 ay önce Şikayet Et
    Tabi tabi onaylamadı. Resmi gazeteye bak görürsün.
    Cevapla
  • Misafir. 3 ay önce Şikayet Et
    Elin Macarı senin için neden yapsın bunu. Senin gücüj yetmiyor Macar'ın mı gücü yetecek senin için kendini riske atacak. Ne kadar iyimsersiniz ya da ne bileyim daha uygun kelimeler var kullanmak istemiyorum
    Cevapla
  • Dede 3 ay önce Şikayet Et
    Bu önemli tabi.Türkiye alver yaptı.Türkiye istediğini aldı bence akıllı oynadı.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    F 16 degerinde pakitanlılarla çin yapımı varmış niye pakistandan almıyoruz madem aynı kalitedeyse pakistan kazanır hiç olmassa.
    Cevapla
  • Kadir 3 ay önce Şikayet Et
    Pazardan domates almıyorsun kardeşim. Komple sistemi değiştirecek para yok bizde. Pakistan’ın Çin’le yaptığı uçağın lakabı fakir F-16’sı. Attan inip eşeğe binilmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması