Yunan liderden, Miçotakis'e "Türkiye'yle silahlanma yarışı" uyarısı

PASOK'un lideri Androulakis, Türkiye'nin iddialı dış politakayla bölgesel güç olmak istediğini, kendilerinin de caydırıcılık namına silah almalarını desteklediklerini ama neye, ne kadar ihtiyaçları olduğunu tartışmaları gerektiğini söyledi.

Yunan liderden, Miçotakis'e "Türkiye'yle silahlanma yarışı" uyarısı
Yunan liderden, Miçotakis'e "Türkiye'yle silahlanma yarışı" uyarısı
GİRİŞ 31.01.2024 15:11 GÜNCELLEME 01.02.2024 14:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye 40 adet F-16 Blok 70 (Viper) savaş uçağı ile 79 adet F-16 modernizasyon kitinin satılmasını onaylayan resmi tebligatı Kongre'ye göndermişti. Aynı gün Bakanlık, Yunanistan'a F-35 satışına ilişkin resmi bildirimini de Kongre'ye yapmıştı.

Bu gelişmeler Yunan kamuoyunda tartışılırken, Yunan muhalefetinin önemli ismi Nikos Androulakis, Yunanistan'ın Türkiye'yle girdiği silahlanma yarışına değindi.

"İDDİALI OLMALIYIZ AMA NEYE NE KADAR İHTİYAÇ OLDUĞUNU DA TARTIŞMALIYIZ"

Son genel seçimi üçüncü sırada tamamlayan ve son ankette ikinci sıraya yükseldiği görülen Panhelenik Sosyalist Hareket (PASOK) lideri Androulakis, Türkiye'nin iddialı bir dış politikası olduğunu ve bölgesel güç olmak istediğini söyleyerek, kendilerinin de caydırıcı olabilmek adına güçlü silahlar almaları gerektiğini kabul ettiğini belirtti.

Sırf silah almak için, ülkenin içinde bulunduğu mali tablonun da geri plana atılamayacağını kaydeden muhalif genel başkan, "Fransızlarla yapılan anlaşmaya (Rafale savaş uçaklarının alımını kastediyor) oy verdik. Ülkenin savunmasını güçlendirmek için ABD ile yapılan anlaşmaları destekledik. Ama neye, ne kadar ihtiyacımız olduğunu tartışmalıyız." dedi.

Androulakis ayrıca, Türkiye'yle silahlanma yarışının sosyal harcamaları tehlikeye atabileceği konusunda da uyardı bulundu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • bahri 2 ay önce Şikayet Et
    bizim derdimiz bize yeter.siz kimsiniz de biz sizinle silahlanma yarışına giricez.kendinizi ne kadar da önemsiyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler