İsrail ordusu Refah'a saldıracak

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'ın Han Yunus kentindeki tugayını dağıttıklarını belirterek, operasyonlara Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde devam edeceklerini açıkladı. Refah ili, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı durumunda.

İsrail ordusu Refah'a saldıracak
İsrail ordusu Refah'a saldıracak
GİRİŞ 02.02.2024 13:49 GÜNCELLEME 02.02.2024 13:55
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

7 Ekim olayları sonrasında Gazze'nin kuzeyine yönelik bombardıman ve askeri operasyonlarda bulunan İsrail, Gazzed'eki sivil halkı çatışmalardan kaçınmak için güvenli bölge olarak belirttikleri güneye yöneltmiş ve bu bölgelere tahliye koridorları açmıştı. Güvenli bölgelere gitmek için yerinden edilen Filistinli sivil halk, kuzeyden güneye doğru, Refah kenti ve çevresine yerleşmişti.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Refah'a doğru ilerleyeceklerini açıkladı. Gallant, X hesabından yaptığı açıklamasında, "Hamas örgütünün Han Yunus Tugayı dağıldı, orada görevi tamamlayıp Refah'a devam edeceğiz. Güçlerimizin Hamas hedeflerine uyguladığı büyük baskı, bizi kaçırılanların geri dönüşüne daha fazla yaklaştırıyor. Sonuna kadar devam edeceğiz, başka yolu yok." dedi.

BİNLERCE KİŞİ SOKAKTA YAŞIYOR

Birleşmiş Milletler'in insan hakları ofisi ise Refah bölgesinde 1,3 milyonluk sivil halkın dar alanda çaresiz koşullarda yaşadığına dikkat çekerek saldırı olması durumunda sonucun felaket olacağı konusunda uyardı.

Birleşmiş Milletler'in İnsan Hakları Filistin Ofisi Yüksek Komiseri Ajith Sunghay, "Refah'ta İsrail yetkilileri tarafından evlerini terk etmeleri emredilen, barınma imkanı olmayan, kelimenin tam anlamıyla sokakta yaşayan ve düzenin tamamen bozulmasına yol açan çaresizlik koşullarıyla evlerini terk etmeleri emredilen yerinden edilmiş insanları gördüm" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 52
  • Zekioğulları 2 ay önce Şikayet Et
    Hamas bir terör örgütü diyorlar, o kesinlikle yalan. Madem israil'in amacı Filistin'i işgal etmek değil ve israil vatandaşlarını öldüren hamasla savaşıyor, peki o zaman İsrail neden Cami'leri dahil yıkıp bombalıyor?? ve Kudüs israil'in başkenti olarak gözüküyor?? asıl terörist İsrail'dir.
    Cevapla
  • Selçuk doğdu 3 ay önce Şikayet Et
    Siz istemesinizde Allah nurunu tamamlayacaktır ey kâfirler yıkılasın İsrail lagalibaillalah Muhammed'in Resulullah Allah'ın lahaneti üzerinize olsun Allah kassam tugaylarının yar ve yardımcısı olsun mescidi aksayı mazlum Filistin halkının yanında olsun
    Cevapla
  • Fatmagül fetih 3 ay önce Şikayet Et
    KUR-ANI KERİMDE yahudülerden ALLAH Bakara sureyi şerifinde iki cüzdür çok geniş bahseder . Aynen bahsedildikleri gibi . Kendilerinden başkalarına yaşam hakkı tanımayan üstün ırk oldukları iddiasında bulunan bu uğurda etraflarındaki kendilerihden olmayanlara barbarlığı reva görerek her türlü zalimliği yaparlar FİLİSTİN tamda katliyamlarını gerçek oçirkin yüzlerinin kanıtı
    Cevapla
  • ali 3 ay önce Şikayet Et
    Leş olan binlerce siyon askerlerinizi neden aciklamiyorsunuz hayvan otesi israil yaratiklari sizin soyunuzu sopunuzu bitirmezsek bizede osmanli torunu olmak haramdir
    Cevapla
  • Barbaros 3 ay önce Şikayet Et
    Rabbim sizi helak etsin inşallah
    Cevapla
  • Feyzullah 3 ay önce Şikayet Et
    Barboros yanlışlıkla şikayet butonuna bastım geri alamıyorum yanlış anlaşılmasın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Araç sahipleri dikkat! EPDK'dan benzin ve motorin fiyatı kararı! 15 Mayıs'ta başlıyor
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var