Mesut Özil DAVA'nın reklam yüzü olabilir

DAVA, partinin çalışmalarına Mesut Özil'i de reklam yüzü olarak dahil etmek istiyor.

GİRİŞ 05.02.2024 12:00 GÜNCELLEME 05.02.2024 14:48

Almanya'da Türk toplumunun, Müslüman toplumunun, azınlığın sesini duyurmak hedefiyle yola çıkan DAVA'nın reklam yüzü Mesut Özil olabilir.

AK PARTİ BAĞLANTISI İDDİASI

DAVA, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile bağlantılı olduğu iddialarıyla gündeme gelmişti. Söz konusu iddia DAVA Genel Başkan Yardımcısı Fatih Zingal tarafından "Erdoğan hükümeti veya başka hükümetlerle bağlantımız yok. Onlara ihtiyacımız da yok" sözleriyle yalanlanmıştı.

MESUT ÖZİL PARTİ YÜZÜ OLABİLİR

Alman Bild gazetesine demeç veren 53 yaşındaki Fatih Zingal'ın çarpıcı açıklamasıyla Mesut Özil iddiası gündemi hareketlendirdi. Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in DAVA'dan siyaset sahnesine atılabileceği konuşuluyor.

Hazirandaki Avrupa Parlamentosu seçimlerine hazırlanan DAVA, partinin çalışmalarına Mesut Özil'i de reklam yüzü olarak dahil etmek istiyor. Genel Başkan Yardımcısı Zingal, bu süreçte Özil'den destek bulabileceklerini umduklarını belirterek "Harika biri olduğunu düşünüyoruz. Alman milli takımı için çok iş yaptı. Harika bir futbolcu, harika bir toplumsal figür" diye konuştu.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı
Memur ve emeklilerin beklediği dört aylık enflasyon farkı netleşti