Dendias: Türkiye gibi İHA üretmeliyiz

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Türkiye'yi örnek göstererek, hem geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmaları hem de İHA üretmeleri gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 06.02.2024 10:47 GÜNCELLEME 06.02.2024 13:04
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Larisa şehrinde, partisi Yeni Demokrasi’nin gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bizi 'paraları sokağa atıyorlar' diye suçlayanlar, Ege'nin ötesinde hangi gemiler inşa ediliyor, bir baksınlar. Bu gemiler, ne Ege’de tur atmak, ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel atma törenlerine katılması için inşa ediliyor. Yunanistan, geçmişte hiç olmadığı kadar güçlü deniz kuvvetlerine sahip olmalıdır." dedi.

Yunan liderden, Miçotakis'e 'Türkiye'yle silahlanma yarışı' uyarısıYunan liderden, Miçotakis'e "Türkiye'yle silahlanma yarışı" uyarısı

Bakan Dendias, Yunanistan'ın İHA üretimine geçilmesi gerektiğini de belirterek, "Türkiye İHA üretirken, aynı şeyi Yunanistan'ın da yapmaması için hiçbir sebep yok." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan normalleşmeye rağmen Dendias, Atina'da Ankara ile ilişkilere mesafeli yaklaşmayı sürdüren isimlerden biri olmaya devam ediyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 23
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Tehlike yunan degil asl tehlike iran irak suriye butun sinirlari kapatin multecileride durdurmus olursunuz yoksa basimiz beladan kurtulmayacaktir
    Cevapla
  • BalkanTürk 2 ay önce Şikayet Et
    he canım en son denizde süper güç olduğunuz dönem truvalı Helen zamanı milattan önce biz buralarda yokken
    Cevapla
  • azi 2 ay önce Şikayet Et
    sirtakiler yakinda Türk olmaliyiz diyebilirler az kaldi
    Cevapla
  • benim o 2 ay önce Şikayet Et
    biz size satarız siz boşa uğraşmayın. bizden daha iyisini yapmak için coook çalışmanız lazım o da zor sizin için.nede AB'den para geliyor içki için sirtaki çalın oynayin
    Cevapla
  • Emekli41 2 ay önce Şikayet Et
    Onlar ab'den medet umar, ab parayı verir onlar da sirtaki yapar sadece ,ne ihası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!