Netanyahu'dan Refah güvencesi: Güvenli geçiş vadetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah kentine yönelik olası kara saldırısı öncesi kente sığınan yüz binlerce Filistinliye "güvenli geçiş" sağlanacağını savundu.

GİRİŞ 11.02.2024 17:18 GÜNCELLEME 11.02.2024 17:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Amerikan ABC News'e konuşan Netanyahu, İsrail saldırılarından kaçıp Refah'a sığınan 1 milyonu aşkın Gazzelinin tahliye edileceği yer ve güvenli geçişleri konusunda "ayrıntılı plan" üstünde çalıştıklarını söyledi.

Hamas'tan ve ülkelerden İsrail'e peş peşe Refah uyarısıHamas'tan ve ülkelerden İsrail'e peş peşe Refah uyarısı

Netanyahu, İsrail'in Refah’ı işgal etmemesi yönünde pek çok ülke ve kuruluştan yapılan çağrılara yönelik, "Hiçbir koşulda Refah'a girmememizi söyleyenler, aslında savaşı kaybedin diyorlar." ifadesini kullandı.

Hamas'ın Gazze'deki son kalesi olarak tanımladığı Mısır sınırındaki Refah'a saldıracaklarını yineleyen Netanyahu, kara saldırısının ne zaman düzenleneceğine ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Aynı Netanyahu, Gazze'ye başlattığı saldırılardan sonra kuzeyden güneye geçişlerde Filistinlilere yine "güvenli geçiş" güvencesi vermişti ancak göç etmek zorunda kalan Gazzelileri bombalatmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Sütçü imam 2 ay önce Şikayet Et
    Bizde müslünanız diye artık yeryüzünde gezmeyelim ,elin gavurları kadar olamadık,biz bu imanla nasıl cennete gidecez, bize yazıklar olsun
    Cevapla
  • Cenk 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Hırsız Netanyahu terörist eylemleri acilen durdur.yoksa ahmak kafana taş yağacak.
    Cevapla
  • yolcu 2 ay önce Şikayet Et
    siyonistler kadar yalancı ve aşağılık başkaca mahlukat yoktur
    Cevapla
  • Orhan 2 ay önce Şikayet Et
    Aşşağılık Yahudi sizin hangi sözünüz, hangi durumunuz güven verdi insanlığa. Allahın laneti üzerinize olsun.
    Cevapla
  • Muhsin 2 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü