Biden Netanyahu'ya küfür etti: Burnumuzdan getirdi!

ABD Başkanı Joe Biden'ın, özel görüşmelerinde çevresine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında sinkaflı küfür kullandığı ileri sürüldü.

GİRİŞ 14.02.2024 12:40 GÜNCELLEME 14.02.2024 12:40
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

NBC News'in Biden'ın özel sohbetlerinde bulunan ve ismi açıklanmayan beş ayrı kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD Başkanı, yakın dönemde Netanyahu'yu en az 3 özel sohbetinde hakaret içeren sıfatla niteledi.

Biden, özel sohbetlerinde, İsrail'in ateşkesi kabul etmesi için çaba gösterdiğini ancak Netanyahu'nun kendisinin "burnundan getirdiğini" söyledi.

"NETANYAHU İLE BAŞA ÇIKMAK İMKANSIZ"

Habere göre, Netanyahu ile başa çıkmanın imkansız olduğunu belirten Biden, çevresiyle İsrail Başbakanı'na ilişkin konuşmalarında Netanyahu'dan "bu adam" gibi küçümseyici ifadeler de kullandı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada ise Biden'ın, Netanyahu hakkında söz konusu ifadeleri kullanmadığı savunuldu.

Biden ve Netanyahu 2 gün önce "Hamas'ın elinde kalan tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya yönelik devam eden çabaları" ele almak üzere telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın, Netanyahu'ya "Refah'ta 1 milyondan fazla insanın güvenliğini sağlamak için inandırıcı ve uygulanabilir bir plan olmadan askeri operasyona başlamaması gerektiği" görüşünü yinelediği ifade edilmişti.

ABD'li Senatör Sanders: Kongre Netanyahu'ya Gazze'yi dümdüz yapması için izin veriyorABD'li Senatör Sanders: Kongre Netanyahu'ya Gazze'yi dümdüz yapması için izin veriyor

İsrail'de Kahire gerilimi: Birbirlerine girdilerİsrail'de Kahire gerilimi: Birbirlerine girdiler

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 40
  • Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    HASBÜNALLAHÜ VE NİMEL VEKİL.Küfür kavmi helak olmanız yakındır .
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Kan emici vampirlerrr
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yalan emir veren kendileri o kadar uçağı askeri neden gönderdiler
    Cevapla
  • Ertugrul Sariaslan 2 ay önce Şikayet Et
    bütün islam devletleri, Israilin yaptiklarindan dolayi hic bir yahudinin can ve mal kayibina sorumluluk almadigina dair bir yasa tasarisi gecirmeleri lazim. sorumlulugu da Israil ve ABD ye yüklemesi lazim.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz aynı namussuzsunuz tavşana kac tazıya tut diyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza