Eski Avusturya Başbakanı Kurz hapis cezasına çarptırıldı

Eski Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, hükümetin yolsuzluk iddialarına ilişkin bir soruşturma sırasında yalan beyanda bulunduğu gerekçesiyle 8 ay ertelemeli hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Avusturya Başbakanı Kurz hapis cezasına çarptırıldı
Eski Avusturya Başbakanı Kurz hapis cezasına çarptırıldı
GİRİŞ 23.02.2024 23:07 GÜNCELLEME 23.02.2024 23:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avusturya’da eski Başbakan Sebastian Kurz’a hapis cezası verildi. Viyana’da görülen duruşmada, hükümetin yolsuzluk iddialarına ilişkin bir soruşturma sırasında yalan beyanda bulunmakla suçlanan Kurz’a 8 ay ertelemeli hapis cezası verildi.

HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Viyana Ceza Mahkemesinde 4 ay süren duruşmada savcıların 2020 yılında OeBAG adlı bir şirketin kurulmasındaki rolüne ilişkin bir soruşturma sırasında yanlış ifade vermekle suçladığı Kurz, davanın siyasetten etkilendiğini belirterek, masum olduğunu vurguladı.

Avusturya Halk Partisi’nin “dahi çocuğu” olarak adlandırılan ve 2017 yılında başbakanlık görevi yapan ve 2020’de tekrar iktidara dönen Sebastian Kurz, 2021 yılında rüşvet şüphesiyle başka bir soruşturmanın ardından istifa etmişti.

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMIŞTI

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, geçmişte yaptığı bir açıklamasında Afgan mülteciler açısından Almanya, Avusturya ya da İsveç'tense Türkiye'nin sığınmak için daha doğru yer olduğunu söyleyerek Türkiye'yi hedef almıştı.

Kurz: Sığınmak için Türkiye'ye gitmeleri daha doğruKurz: Sığınmak için Türkiye'ye gitmeleri daha doğru

Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurz'un Türkiye ile ilgili skandal sözlerine sert tepki!Son dakika: Avusturya Başbakanı Kurz'un Türkiye ile ilgili skandal sözlerine sert tepki!

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir1 2 ay önce Şikayet Et
    Turkiye karsiti siyaset yapanlarin tamaminda rusvet skandali cikmistir. Amerika Menendez, avusturya Kurz, israil de ise Netanyahu.
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 ay önce Şikayet Et
    Bu adam,türk hapishanesinde yatsa oranin en güzel,erkegi seçilir...
    Cevapla
  • Haşmet 2 ay önce Şikayet Et
    Yanlış ülkede siyaset yaptı bize gelseydi hiç böyle bi durumla karsilasmazdi
    Cevapla
  • Tek 2 ay önce Şikayet Et
    Biz de olsa kahraman ilan edilir ceza zaten almak vekil olur ilk seçimde
    Cevapla
  • Cezayir 2 ay önce Şikayet Et
    Bir bir elinde patlıyor bu tür siyasetler kendi memleketinde hırsız geçti o oyunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü