Navalny'nin cenazesi annesine teslim edildi

Rusya'da tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat’ta hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalny'nin cansız bedeni annesi Lyudmila Navalnaya’ya teslim edildi.

GİRİŞ 25.02.2024 09:15 GÜNCELLEME 25.02.2024 10:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya'da tutuklu bulunduğu cezaevinde 16 Şubat'ta hayatını kaybeden muhalif lider Aleksey Navalny'nin ölümüne ilişkin şaibeler devam ederken yeni bir gelişme yaşandı.

Navalny'nin basın sözcüsü Kira Yarmysh, geçtiğimiz hafta oğlunun cenazesini Rus yetkililerden teslim alamayan anne Lyudmila Navalnaya'nın Salekhard şehrindeki morgda cenazeyi teslim aldığını açıkladı.

Yarmysh, cenaze töreninin nasıl olacağının belli olmadığını aktarırken, "Rus makamlarının ailenin istediği ve Aleksey'in hak ettiği şekilde bir cenaze töreni düzenlemesine izin vereceğinin kesin olmadığını" belirtti.

Navalny'nin annesi Lyudmila Navalnaya, teşhis için oğlunun kendisine gösterildiğini belirtmiş, oğlunun gizlice defnedilmesi için Rus yetkililerin kendisine baskı yaptığını söylemişti. Navalnaya, "Benim yerime Aleksey'in nerede, ne zaman ve nasıl gömülmesi için kararlar alıyorlar. Gözlerimin içine bakarak, eğer gizli bir cenazeyi kabul etmezsem oğlumun cesedine bir şey yapacaklarını söylüyorlar. Zaman senden yana değil, ceset çürüyor diyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    adam gibi adamdı
    Cevapla
  • Dava Adamı 2 ay önce Şikayet Et
    ölümü Kimin işine yarar ABD AB demekki neymiş navaldy ABD ve AB öldürttü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Diyanet'ten 'Suudi Arabistan' iddialarına yalanlama!