Balkanlarda gerilim artıyor! Kosova ile Sırbistan başbakanları arasında Kosova tartışması

Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasınca (ERBD) düzenlenen panelde, Kosova’nın bağımsızlığıyla ilgili sözlü tartışma yaşandı.

GİRİŞ 26.02.2024 20:31 GÜNCELLEME 26.02.2024 20:46
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kurti ve Brnabic, ERBD tarafından Londra’da düzenlenen "Batı Balkanlar Yatırım Zirvesi" kapsamındaki panelde konuşmacı olarak yer aldı.

SIRBİSTAN BAŞBAKANI'NDAN SKANDAL SÖZLER

Kurti, Brnabic’in, panelde Kosova'yı "Sırbistan'ın bir parçası" olarak gördüklerini söylemesine, "Kosova ve Metohiya" terimini kullanmasına tepki gösterdi.

KURTİ'DEN SERT YANIT

Kosova'nın 4 komşu ülkesinden 3'ü tarafından bağımsız bir ülke olarak tanındığını belirten Kurti, "Ülkemin adı, burada anıldığı gibi Kosova ve Metohiya değil Kosova Cumhuriyeti’dir." dedi.

Kurti, dünya çapında 117 ülkenin, 22 AB üyesi ve 26 NATO ülkesinin Kosova’nın bağımsızlığını tanıdığını vurguladı.

Brnabic’in, Kurti'nin cevabıyla ilgili "böyle bir ifade gerçeklikle örtüşmüyor." dediği duyuldu.

Panelin yöneticisi de tartışmayı "Bence ekonomiye odaklanmalıyız." ifadesiyle sonlandırdı.

KOSOVA, 2008'DE SIRBİSTAN'DAN TEK TARAFLI BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETMİŞTİ

Kosova, 17 Şubat 2008'de Sırbistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti. Sırbistan, kendi toprağı olarak görmeye devam ettiği Kosova’yı “Kosova ve Metohiya Özerk Bölgesi” olarak adlandırıyor.

AB arabuluculuğunda 2011'de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci kapsamında ilişkilerin normalleşmesi ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanıması için ortak bir yol aranıyor.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • ZÜLKARNEYN 2 ay önce Şikayet Et
    Siyonizmle beraber Sırp megalo ideası, tarihin gördüğü en insanlık dışı, en vahşi ve en kan kokan siyasetidir. Sırpların özlemini duydukları ideal, Osmanlı kılıcı gibi keskin bir kılıcın ışıltısını görmedikçe ehlileştirilemez.
    Cevapla
  • Murat 2 ay önce Şikayet Et
    Once sen o osmanli kilici ile biz turkleri yola getir sozde miumaniz ne 5 vakit namaz var ne iyilik adalet var kisacasi biz bozulduk kurandan sunneten uzaklasdik asil sorun bu
    Cevapla
  • Yaşasın kosova 2 ay önce Şikayet Et
    Yaşasın kosova
    Cevapla
  • arnavut 2 ay önce Şikayet Et
    Nerden biliyorsun
    Cevapla
  • Salih 2 ay önce Şikayet Et
    Korun yardim edin arkanizda kufur yersiniz onlardan...onlar turkleri sevmez
    Cevapla
  • B gz 2 ay önce Şikayet Et
    Mitroviça dan sıralar temizlenmediği sürece sıkıntı hep sürecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!