Hamas'tan Filistin için kendini yakan asker hakkında açıklama

Hamas Filistin için kendini yakan ABD'li asker Aaron Bushnell için başsağlığı mesajı yayınladı.

GİRİŞ 27.02.2024 09:46 GÜNCELLEME 27.02.2024 10:07
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Hamas, Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen "soykırıma" karşı çıkmak amacıyla İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde kendini ateşe veren askerin ölümünden ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sorumlu tuttu.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşında Siyonist yapıyı (İsrail'i) destekleyen politikası nedeniyle ABD Hava Kuvvetleri pilotu Aaron Bushnell'in ölümünden tamamen ABD Başkanı Biden yönetimi sorumludur." ifadesi yer aldı.

ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİREN AMERİKALI PİLOT

Bushnell'in Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik "Siyonist katliamlara ve etnik temizliğe" ışık tutmak için "hayatını feda ettiği" değerlendirmesine yer verilen açıklamada, Bushnell'in ailesi ve dostlarına taziye ve dayanışma dileklerinde bulunuldu:

"İnsani değerlerin savunucusu olarak adını ölümsüzleştiren ve Amerikan yönetimi ve onun adaletsizliği tarafından ezilen Filistin halkının içinde bulunduğu kötü durumun savunucusu olarak adını ölümsüzleştiren Amerikalı pilot Aaron Bushnell'in ailesine ve arkadaşlarına en içten başsağlığı dileklerimizi ve tam dayanışmamızı ifade ediyoruz.. Benzer şekilde, 2003 yılında Refah'ta İsrail buldozerinin altında ezilen Amerikalı aktivist Rachel Corrie'yi de hatırlıyoruz."

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim.", "Şimdi oldukça şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıkları karşısında benim eylemim çok da büyük bir şey değil." dedikten sonra başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

Kamuflaj elbisesi içindeki Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • Mehmet bülbül 2 ay önce Şikayet Et
    Biz müslümanlar olarak insanlık ve cesaret olarak bu insanın tırnağı olamamışız Allah iyilik versin inşaallah
    Cevapla
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin Amerikalı pilot Aaron cennete girmeden hiçbir müslüman cennete girmemeli...
    Cevapla
  • İsoBaba 2 ay önce Şikayet Et
    Kimin cennete gireceğine sen mi karar veriyorsun??? Haddinizi bilin. Evet, adam bize bir insanlık dersi verdi. Dilerim ki kalbinde iman vardır ve Rabbim ilkeli davranışından dolayı hatalarını affeder ve cennetine alır.
    Cevapla
  • Hedef 12 2 ay önce Şikayet Et
    Bir Suriye ile Irak harekatı bu yiğidin adına yapılması gerekiyor. Bushnell 2 harekatında üst düzey israil tasması gebertildi, çok güzel olur.
    Cevapla
  • Faruk ucar 2 ay önce Şikayet Et
    müslümanlıktan utanır olduk ne ararsan her türlü entrika müslümanda mevcut
    Cevapla
  • İsoBaba 2 ay önce Şikayet Et
    Aslında müslüman gibi görünenler sorun. Gerçek hiçbir müslüman bu tanıma uymaz.
    Cevapla
  • birgül çevik 2 ay önce Şikayet Et
    Bu fedakarlık hala yeryüzünde onurlu insanların olduğunu gösterdi, bu onurlu insanın aramızda yaşamaya devam etmesini çok isterdik, ailesine ve dostlarına sabırlar diliyorum
    Cevapla
  • Turabi 2 ay önce Şikayet Et
    Gerçek müslümanlar boyunduruk altında sıkıştırılmış bir yay gibi bekliyor,dünyanın her yanında.
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'dan alınan kanunlar Müslümanın işletim sistemi değil çünkü, Müslümanın işletim sistemi belli, acilen o sisteme geçilmeli.
    Cevapla
  • Hediye Yüceay 2 ay önce Şikayet Et
    Denildi ki: "Gir cennete!" Dedi ki: "Ah, keşke kavmim bilseydi!" Rabbimin beni bağışladığını ve beni ikrama mazhar olan kimselerden kıldığını. ( Yasin suresi 26. ve 27.ayet)
    Cevapla
  • Turabi 2 ay önce Şikayet Et
    Müslüman olanları kapsıyor bu ayet.İmanı olanları.
    Cevapla
  • sinan 2 ay önce Şikayet Et
    InsaAllah dedigin gibi olmustur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek