Özgür Filistin’e giden yol Aaron Bushnell’den geçecek! Batı Şeria’da anlamlı adım

ABD’de Gazze için kendisini yakan kahraman asker Aaron Bushnell'in ismi Filistin topraklarında yaşatılacak.

GİRİŞ 16.03.2024 10:40 GÜNCELLEME 16.03.2024 14:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde Aaron Bushnell’in ismi bir sokağa verildi.

Eriha Belediyesi, kentteki bir sokağın isminin değiştirilerek “Aaron Bushnell Sokağı” olarak adlandırıldığını duyurdu.

İsrail’in Gazze’deki soykırım saldırılarına ABD ordusunun ortak olmayacağını söyleyerek kendisini yakan ve hayatını kaybeden Amerikalı asker Aaron Bushnell’in ismi bundan böyle Filistin’de yaşatılacak.

Eriha Belediye Başkanı Abdülkerim Sidr, sokak tabelasının açılış merasiminde konuştu. Sidr, 25 yaşındaki Bushnell'in her şeyini Filistin için feda ettiğini söyledi.

Gazze için kendini yakan ABD'li asker hakkında duygulandıran detayGazze için kendini yakan ABD'li asker hakkında duygulandıran detay

EN KIYMETLİSİNİ GAZZE İÇİN FEDA ETTİ

Abdülkerim Sidr, “Biz onu tanımıyorduk, o da bizi tanımıyordu. Aramızda hiçbir içtimai, iktisadi, siyasi bağ yoktu. Paylaştığımız şey özgürlük aşkı ve bu saldırılara karşı durma arzusu.” dedi.

Eriha Belediye Meclisi Üyesi Amani Rayan ise Bushnell’in en kıymetli varlığı olan canını Gazze için feda ettiğini ve bütün birikimlerini Filistinli çocuklara bağışladığını hatırlattı.

AMERİKAN TARİHİNE GEÇECEK EYLEM

ABD Hava Kuvvetlerinde görevli asker Aaron Bushnell, 24 Şubat'ta İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde “Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim.” diyerek kendisini ateşe vermişti. Başından aşağı benzin dökerek üzerindeki askeri üniformayı tutuşturan Bushnell, nefesi kesilene kadar “Filistin’e özgürlük” diye bağırmıştı.

ABD'li asker İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı! Dünyada gündem oldu! ABD basını...ABD'li asker İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı! Dünyada gündem oldu! ABD basını...

Büyükelçilik polislerinden birinin, alevler içinde kalan Bushnell'e silahını doğrultup beklediği, diğer polisin de “Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var.” diyerek alevleri söndürmeye çalıştığı görülmüştü.

Metropolitan Polis Departmanı, Bushnell'in kendisini yakmasının ardından hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Bushnell, Gazze için kendisini yakma girişimini Twitch üzerinden canlı yayınlamıştı.

Aaron, olaydan önce İsrail büyükelçiliğine doğru yürürken çektiği videoda ise, “Şimdi çok şiddetli bir protesto düzenleyeceğim ancak protestom, Filistinlilerin işgalcilerin elinde yaşadıklarıyla karşılaştırıldığında çok büyük değil.” demişti.

 

SİYONİST GÜDÜMLÜ MEDYADAN İNSAFSIZ KARARTMA

Filistin’deki İsrail terörüne tepki için İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell Batı kamuoyunda büyük infiale neden olurken, Amerikan medyası korkunç bir karartmaya imza atmıştı.

Fox, New York Times, Washington Post, CNN, Forbes, Associated Press ve Huffington Post, Bushnell’in soykırım ifadesini ve Filistin’e özgürlük çağrısını başlıklarına taşımamıştı.

ABD medyasında 'Bushnell' karartması! Kendini yakan askerin 'Gazze' mesajını yazamadılarABD medyasında 'Bushnell' karartması! Kendini yakan askerin 'Gazze' mesajını yazamadılar

Bushnell ile ilgili haberlerde, İsrail aleyhinde hiçbir ifadeye yer verilmeyerek gazetecilik etiği yerle bir edilmişti.

Siyonist güdümlü küresel medya, dünya kamuoyunu sarsacak nitelikteki Aaron Bushnell hadisesini kısa sürede unutturarak gündemden düşürmeyi de başardı.

Bushnell iddiası: Gizli belgeleri gördüBushnell iddiası: Gizli belgeleri gördü

Eski ABD İstihbarat görevlisi anma töreninde konuştu: Yaşasın özgür Filistin!Eski ABD İstihbarat görevlisi anma töreninde konuştu: Yaşasın özgür Filistin!

Hamas'tan Filistin için kendini yakan asker hakkında açıklamaHamas'tan Filistin için kendini yakan asker hakkında açıklama

Pentagon'dan Gazze soykırımı için kendisini yakan ABD'li asker hakkında açıklamaPentagon'dan Gazze soykırımı için kendisini yakan ABD'li asker hakkında açıklama

Dünya onu konuşuyor: İlkeli bir yardımseverdiDünya onu konuşuyor: İlkeli bir yardımseverdi

KAYNAK: HABER7 - AJANSLAR
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ankara daki İsrail elçiliğinin sokağına bu yiğit askerin adını verin,kapısına yakın heykelini dikin.
    Cevapla
  • Izdırap 1 ay önce Şikayet Et
    Ne diyeceğimi bilemiyorum kendini yakmak ne kadar dehşet korkunç bir şey cesaret mi desem yazık mı desem onun yüzde birini, milyonda birini diğer insanlar yapabilmiş olsaydı her şey çok farklı olurdu Gazzede Filistinde, Allah rahmetiyle muamele etsin.
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 1 ay önce Şikayet Et
    Sonraki asker kendini yakmayacak, soykırıma destek veren bir senatör ya da başkanı yakacaktır. Herkes ayağını denk alsın.
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 1 ay önce Şikayet Et
    Aaron Bushnell videoları izlenmesin diye YouTube ve diğer sosyal medya platformları algoritmadan tamamen çıkartıyor ilgili haberleri, siyonistlere hizmet eden bir internet var..
    Cevapla
  • Bozkurt 2 ay önce Şikayet Et
    Aaron ibranice Harun bakın sözlüğe hangi dil diye Yahudi Yahudileri protesto ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim için şok sözler! "Kalma şansı sıfır"
Özel hastanede yenidoğan vurgununda ikinci perde: Konuşmalar kan dondurdu!