Dünya onu konuşuyor: İlkeli bir yardımseverdi

Dünya soykırıma ortak olmayacağını söyleyip kendisini yakarak hayatını kaybeden ABD'li asker Aaron Bushnell'i konuşuyor.

GİRİŞ 27.02.2024 13:48 GÜNCELLEME 27.02.2024 13:57
Bu Habere 224 Yorum Yapılmış

Dünya soykırıma ortak olmayacağını söyleyip kendisini yakarak hayatını kaybeden ABD'li asker Aaron Bushnell'i konuşuyor.

Orduda aldığı eğitimleri birincilikle bitiren Bushnell Bilişim Teknolojileri Altyapısı İzleme ve Gözetim görevlerinde çalışmıştı.

San Antonio'da evsizlere destek olan bir yardım kuruluşunda Bushnell ile birlikte çalışan Xylem, arkadaşını şu sözlerle anlattı: "O, tanıdığım en ilkeli yoldaşlardan biri. Her zaman yüzünde bir gülümsemeyle herkes için kurtuluşu gerçekten nasıl başarabileceğimizi düşünmeye çalışıyor

"İLKELİ BİR YARDIMSEVERDİ"

Çalıştığı yardım kuruluşu da Bushnell hakkında yayınladığı taziye yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Aaron, evsizlere ve ortaya çıkan herhangi bir projeye yardım etmek için hemen harekete geçen, kuruluşumuzun ve topluluğumuzun değerli bir üyesiydi."

"Kendisi için henüz yeni olan bir şehirde yaptığı karşılıklı yardım çalışmalarında güvenilir ve ısrarcıydı."

YÖNETİCİLERİNDEN ÖVGÜ ALMIŞ

ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell'e ait olduğu değerlendirilen ancak teyit edilemeyen sosyal medya hesaplarında, yazılım mühendisliğindeki tecrübeleri dikkati çeken Bushnell'in ekip çalışmalarında yöneticilerinden övgü aldığı belirtiliyor.

ABD Hava Kuvvetleri'nin aktif personeli olduğunu duyurduğu Bushnell'e ait olduğu değerlendirilen sosyal medya hesaplarından biri LinkedIn.

Kariyer hesabı LinkedIn'de Aaron Bushnell ismiyle yer alan profilde, bu kişinin, Utah eyaletinde Western Governor's Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi yaptığı belirtiliyor.

Bushnell'in, Southern New Hampshire Üniversitesinde Yazılım Mühendisliği bölümünde lisans eğitimi aldığı görülüyor.

Hesaba göre, Bushnell, Maryland Global Campus Üniversitesinde Bilgisayar Bilimi bölümünde okudu, ayrıca Python, Perl bilgisayar dilleri, Red Hat Enterprise Linux (RHEL) işletim sistemi ve Ansible yazılım platformuna hakim bir yazılım mühendisi.

Eylül 2020'de CompTIA Security+ siber güvenlik sertifikası alan Bushnell'in becerileri arasında web geliştirme, ağ yönetimi, bilişim yönetimi, windows sistem yönetimi, ağ güvenliği, siber güvenlik ve bilişim işlemleri yer alıyor.

LinkedIn hesabında, 25 yaşındaki Bushnell'in, yaptığı işlerde ekip çalışmasında başarılı olduğu ve bu nedenle yöneticilerinden övgü aldığı yazıyor.

LinkedIn profiline göre, ABD Hava Kuvvetlerinde yedi ay boyunca temel ve teknik eğitim alan Bushnell, eğitimini birinci olarak tamamlamasının ardından iki yıl boyunca Bilişim Teknolojileri Altyapısı İzleme ve Gözetim görevinde yer aldı.

Bushnell'in halihazırda ABD Hava Kuvvetlerinde, DevOps Mühendisi olarak çalıştığı ifade ediliyor.

Aaron Bushnell'in 2015-2017'de Hristiyanlık içerikli kitaplar ve müzikler üreten Paraclete Press adlı bir şirkette Bilişim ve Ağ Geliştirme Uzmanı olarak çalıştığı da belirtiliyor.

"ÜLKEM SOYKIRIM YAPIYOR OLSAYDI NE YAPARDIM?"

Bushnell'in bir Twitch kanalına yönlendirdiği paylaşımda da "Birçoğumuz 'Kölelik döneminde yaşıyor olsaydım ne yapardım? Ya da Güney'deki Jim Crow döneminde yaşıyor olsaydım, apartheid altında olsaydım ya da ülkem soykırım yapıyor olsaydı ne yapardım?' diye sormayı severiz. Şu anda bunu yapıyorsunuz." ifadeleri kullanılıyor.

Bushnell'e ait olduğu sanılan Facebook hesabında paylaşılan bir fotoğrafta 2018'de görev sırasında öldürülen polis Sean Gannon ile K-9 köpeği Nero'nun anıldığı bir tişörtü tutan grup üyelerinin arasında kendisi de görülüyor.

Facebook hesabına göre, Bushnell, Kent State Üniversitesi içinde kurulan "Students for Justice in Palestine (Filistin'deki Öğrenciler için Adalet)" topluluğunun sayfasını takip ediyor.

NEFESİ KESİLENE KADAR "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK" DİYE BAĞIRDI

ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell, İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önüne gelerek başından aşağı benzin dökerek kendini ateşe vermişti.

Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, kamuflaj giyen ve "Artık soykırıma iştirak etmeyeceğim." diyen Bushnell'in üst üste nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırdığı dikkati çekmişti.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 224
  • Hakan 27 2 ay önce Şikayet Et
    İnşallah Müslüman olmuştur. Direk cennetlik bir davranış.
    Cevapla
  • Sertaç YÜREKTÜRK 2 ay önce Şikayet Et
    Allah senin bu iman dolu duruşunu bir çok İslam ülkelerinede nasip etsin bu zulme kim sesiz kalıyorsa Allah azze ve Celle hesabını soracaktır kim bir yerde masum ve mazlum zerde Allah onun hesabını soracaktır yaptığın bu hareketle inşallah Allahım şahadetini kabul eder inşallah Cennetliklerden olursun Mekanın Cennet olsun
    Cevapla
  • Yılmaz 2 ay önce Şikayet Et
    Bir Müslüman olarak ondan çok ders çıkarmak lazım Allah onu şehit saysın inşallah merhamet böyle bir şey
    Cevapla
  • Alatin 2 ay önce Şikayet Et
    Mekanın cennet olsun Asıl insan Vahşi hayvanlar in yaşadığı Acımasız vahşiler İnsan evladı görsünler Ben müslüman olarak Utanıyorum Kendimizi feda edemiyoruz Yaşasın Filistin yaşasın insanlik
    Cevapla
  • Yunus orhan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpekleri savunan kadından kan donduran sözler: Çocukları ölümle tehdit etti!
Personel maaşlarını ödeyemeyen Kuşadası Belediye Başkanı içki ısmarladı