ABD medyasında 'Bushnell' karartması! Kendini yakan askerin 'Gazze' mesajını yazamadılar

Filistin’deki İsrail terörüne tepki için İsrail’in Washington Büyükelçiliği önünde kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell Batı kamuoyunda büyük infiale neden olurken, Amerikan medyası korkunç bir karartmaya imza attı.

GİRİŞ 27.02.2024 23:47 GÜNCELLEME 27.02.2024 23:48
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

ABD’nin küresel çapta yayın yapan siyonist güdümlü medya kuruluşları, Aaron Bushnell’in Gazze, Filistin ve soykırımla ilgili mesajlarını yok etti.

Fox, New York Times, Washington Post, CNN, Forbes, Associated Press ve Huffington Post, Bushnell’in soykırım ifadesini ve Filistin’e özgürlük çağrısını başlıklarına taşımadı.

Gazze’deki soykırıma ortak olmayacağını söyleyerek kendini yakan Bushnell ile ilgili haberlerde, İsrail aleyhinde hiçbir ifadeye yer verilmeyerek gazetecilik etiği yerle bir edildi.

UTANÇ VERİCİ GAZETECİLİK

ABD medyasının tutumuna Körfez bölgesi gazetecilerinden tepki geldi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Gazeteci Dima el-Hatib, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Batı medyasının Amerikalı asker haberini verdiğini ancak "Filistin", "Gazze" ya da "soykırım" ifadelerini kullanmadığını belirtti.

Batı medyası için "utanç verici bir gazetecilik" ifadesini kullanan Hatib, Amerikalı askerin yaptığı eylemle vermek istediği mesajın engellenmeye çalışıldığını kaydetti.

"Arabic Post" sitesi ise Newsweek, Washington Post, CNN'in yanı sıra Batılı ajansların olaya ilişkin haberlerinin fotoğraflarını yayınladı.

YAKMA EYLEMİNİN SEBEBİNİ KENDİSİ ZATEN SÖYLÜYOR!

Yapılan paylaşımda, Batı medyasının Bushnell'in kendisini yakma nedenini söylememe konusunda anlaşmış olduğu ancak askerin, sebebini zaten videoda açıkladığı vurgulandı.

Arabic Post, Batı medyasının haberlerinde Bushnell'in kendini ateşe verme nedenini görmezden gelmelerine ilişkin, "Nedeni bilmiyorlar mı, Bushnell'in videosu onlara ulaşmadı mı?" ifadesini kullandı.

Arap gazeteci ve yazar Semer Cerrah, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD medyasının Bushnell olayını kararttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"New York Times gazetesindeki haberde ne Filistin'den ne de Gazze'den söz ediliyor. CNN de haberinde, bir Hava Kuvvetleri mensubunun Washington'daki İsrail Büyükelçiliği dışında kendini ateşe verdiğini söylüyor. Haberde Gazze ve soykırımdan söz edilmiyor."

OLUŞTURACAĞI ETKİDEN KORKUYORLAR

Çıkarcı medyanın, ABD'nin iç politikasında yol açtığı büyük etkiyi inkar etme ve olayın üstünü örtme çabalarına rağmen Bushnell olayının ülkedeki sosyal medya ağlarında trend olduğuna işaret eden Cerrah, "Bu eylemin, Gazze için gençler üzerinde oluşturacağı etkiyi artık siz düşünün." dedi.

PENTAGON’DAN ÜRKEK AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde Gazze'deki "soykırıma ortak olmayacağını" söyleyerek kendini yakan ABD Hava Kuvvetleri askeri Aaron Bushnell’in ölümü için "trajik bir olay" demekle yetindi.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 66
  • Mizah 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün dünya Yahudi'ye esir tek özgür yer Gazze.
    Cevapla
  • hadi la 2 ay önce Şikayet Et
    yuları başkalarının elinde olanlar gerçekleri yazamazlar onun için bunlardan onu beklemek aptallık
    Cevapla
  • M.b.umeyir 2 ay önce Şikayet Et
    Katil Abd ve onun tetikçisi İsraildir..Bu günler geçecek ama asla unutulmayacak..Asla..Hesap çok yakın,masum insanların ahı dünya tarihinde hiçbirzaman karşılıksız kalmadı buda kalmayacak..
    Cevapla
  • iSKENDER AKAR 2 ay önce Şikayet Et
    O medya Siyonistlerin köpeklerinin elinde. Lanet olsun onlara. ALLAH onları ve yardımcılarını kahretsin
    Cevapla
  • elma 2 ay önce Şikayet Et
    aslında çok büyük bir yanlışlık yapmış en iyisi kendini canlı bomba yapıp israilin içinde kendisini patlatacaktı daha iyi şeyler olacaktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BAYKAR çalışanlarına yaklaşık 18 maaşlık kâr payı dağıttı
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı