Güney Afrika'dan son dakika İsrail açıklaması! Tüm dünyaya çağrı yaptılar

Güney Afrika, İsrail’in insani yardım bekleyen Filistinlilere ateş açarak 112 Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırısına tepki göstererek acil ve şartsız ateşkesin hayati bir zorunluluk olduğu çağrısı yaptı.

GİRİŞ 01.03.2024 21:52 GÜNCELLEME 02.03.2024 09:55
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

İsrail’in Gazze Şeridi’nde dün insani yardım bekleyen Filistinlilere düzenlediği saldırıya tüm dünyadan tepkiler sürüyor.

'BU SON VAHŞET ULUSLARARASI HUKUKUN BİR BAŞKA İHLALİDİR'

Dünyanın ayağa kalktığı saldırıya ilişkin yeni açıklama İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) soykırım davası açan Güney Afrika’dan geldi.

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Güney Afrika, hayat kurtaracak bir yardım arayan 112 Filistinlinin katledilmesini ve yüzlerce sivilin yaralanmasını kınamaktadır. Bu son vahşet uluslararası hukukun bir başka ihlali ve UAD bağlayıcı geçici kararlarının ihlalidir” ifadeleri kullanıldı.

ACİL VE ŞARTSIZ ATEŞKES ÇAĞRISI

Açıklamada, acil ve şartsız ateşkesin artık ahlaki ve hayat kurtarıcı bir zorunluluk olduğu da vurgulandı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • GÜVENME 1 ay önce Şikayet Et
    Kendi işimizi kendimiz görelim. Müslüman Gazzeyi Müslüman Ülkeler korusun.
    Cevapla
  • AMA ZİON 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonizm her kılığa girip dinlere tarikatlara sızma çabasında.....
    Cevapla
  • Büyük tehlike 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler Abd, ukrayna, gazze, filistin, Almanya, ingiltere, fransa, italya, hindistan, güney kore, bunlardan herhangi birini ele geçirdikleri an dünyaya geçmiş olsun. Avrupada, hindistanda, ortadoğuda Güney Korede, özellikle Abd ve Rusyada İnanılmaz katliam yapacaklar. Hristiyanlara budistlere hindulara müslümanlara saldıracaklar, Malesef gerçekleri kabullenmek kolay değil.
    Cevapla
  • as selam 1 ay önce Şikayet Et
    Dedem 40 yıl önce anlatırdı ermeni ekmek dağıtacağını yayarmış, sabah erken saatlerde gelen müslümanı kurşuna dizermiş . derhal birleşip yahudiye had bildirmek lazım kökünü kurutmak lazım
    Cevapla
  • murtaza 1 ay önce Şikayet Et
    Müslümanım diye geçinen ülkeler utansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk