Avrupa'nın en yaşlı kralına Malezya'da kalp pili takıldı

Malezya’da tatil yaptığı sırada enfeksiyon kapan 87 yaşındaki Norveç Kralı Harald’a kalp pili takıldığı ve tedavisinin ardından taburcu edilerek, ülkesine döndüğü açıklandı.

Avrupa'nın en yaşlı kralına Malezya'da kalp pili takıldı
Avrupa'nın en yaşlı kralına Malezya'da kalp pili takıldı
GİRİŞ 03.03.2024 12:07 GÜNCELLEME 03.03.2024 12:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Malezya’da tatil yaptığı sırada enfeksiyon kapan 87 yaşındaki Norveç Kralı Harald, Malezya'da hastaneye kaldırılmıştı. Kral Harald, Malezya’da tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilirken krala kalp pili takıldığı açıklandı. 

GÖREVLERİ VELİAHT PRENS YÜRÜTECEK

Tedavinin ardından tıbbi nakliye uçağıyla ülkesine gönderilen Kral Harald’ın iyileşme sürecine Norveç’teki bir hastanede devam edeceği açıklandı. Norveç kraliyeti tarafından yapılan açıklamada, kralın 2 haftalık izni sırasında görevleri veliaht prensin yürüteceği bildirildi.

AVRUPA'NIN EN YAŞLI HÜKÜMDARI

Avrupa'nın yaşayan en yaşlı hükümdarı olan Harald, 17 Ocak 1991 tarihinden bu yana 'Norveç Kralı' unvanını taşıyor. Kral Harald, son yıllarda defalarca enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırıldı ve kalp ameliyatı geçirdi.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Fani 1 ay önce Şikayet Et
    87 yaşında. Biraz da Pil ile yaşar. Sonra vücudu toprağın altına kurda böceğe yem olur. Orada herıld'ın krallığı sökmez. Herıld yani.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 ay önce Şikayet Et
    malezyada ne geziyor.
    Cevapla
  • hiç 1 ay önce Şikayet Et
    Krallar... Medeni Avrupa.... Biz halife desek gericiyiz.
    Cevapla
  • Ylmz 1 ay önce Şikayet Et
    Gecmis olsun diyelim,lakin bu ilerde sağlık rekabet ve başa kakinc vesilesi olup karşılıklı atismaya döner, demedi demeyin,zaten amaçta bu galiba,pek hayra alamet değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...