İsrail'in skandal Mescid-i Aksa kararına tepki: Tehlikeli ve kabul edilemez!

Ürdün, İsrail yönetiminin, Mescid-i Aksa'nın 3 kapısına demir bariyer yerleştirmesinin tehlikeli bir adım olduğu değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 14.03.2024 18:44 GÜNCELLEME 14.03.2024 19:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya girişlere getirdiği kısıtlamalara karşı uyarıda bulunuldu.

İSRAİL'E MESCİD-İ AKSA TEPKİSİ

Açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın 3 kapısına polisler için etrafı demir korkuluklarla çevrili sabit platformlar kurması ve girişlerin her iki tarafına demir bariyerler yerleştirmesi tehlikeli ve kabul edilemez bir adım olarak nitelendirildi.

Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Mescid-i Aksa'nın 144 dönümlük alanıyla Müslümanlara has bir ibadethane olduğu ve buraya kısıtlama olmadan ve özgürce ulaşım hakkının garanti altına alınması gerektiği vurgulandı.

İsrail'in, işgal altındaki Doğu Kudüs üzerinde egemenliği olmadığı ve ibadet edenlerin Mescid-i Aksa'ya girişini engelleyecek herhangi bir kısıtlama getirme hakkına sahip olmadığı dile getirildi.

İSRAİL MESCİD-İ AKSA'YA 3 BARİYER KOYMUŞTU

Mescid-i Aksa'nın idaresi ve buraya girişlerden Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nin mesul olduğu vurgulanan açıklamada, Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden provokasyonların uluslararası hukukun ve Kudüs'ün hukuki ve tarihi statüsünün açık ihlali olduğu aktarıldı.

İsrail, Mescid-i Aksa'nın, "Faysal", "Gavanime" ve "Hutta" kapılarının dış kısmına sabit platformlar ve demir bariyerler yerleştirmişti.

İsrail polisi yaptığı yazılı açıklamada söz konusu bariyerlerin "Mescid-i Aksa'nın kapılarında bekleyen polisler için yapıldığını ve Aksa'ya namaz kılmaya gelenlerin engellenmesi için konulmadığını" savunmuştu.

KAYNAK: AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Urfa 1 ay önce Şikayet Et
    Yarabbim kahır ismiyle kahretsin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    uyu sen dünya seni de dürter birgün yılanlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü