Tayland halkı, KAAN'ı konuşuyor! 'Satın alabiliriz'

Milli Muharip Uçak'tan övgüyle söz eden Asya ülkesi Tayland, "Türkiye'den KAAN tedarik edebiliriz çünkü biz dostuz" dedi. Türkiye'nin, kendi silahını üretme kabiliyetine sahip tek Müslüman millet olduğu vurgulandı.

GİRİŞ 16.03.2024 23:19 GÜNCELLEME 16.03.2024 23:19
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN'ın sesi Asya'da bir kez daha yankılandı.

Milli Muharip Uçak KAAN, Uzakdoğu ve Güney Asya'yı sarsmaya devam ediyor. 21 Şubat 2024 tarihinde gerçekleşen ilk uçuşu takip eden günlerde Japonya ve Güney Kore'de haber bültenleri KAAN'a geniş yer ayırmış, Türklerin 5. nesil bir savaş uçağı yapmayı başardığını görenler, haber bülteninin yüklendiği Youtube platformuna yorum yağdırmıştı. 

TAYLAND HALKINDAN KAAN'A ÖVGÜ

Japonlarla Korelilere şimdi Tayland halkı eklendi. KAAN'ın uçuş görüntülerine yer veren PPTV36 sosyal medya platformlarında adeta yorum yağmuruna tutuldu. Taylandlıların 5. nesil uçak teknolojisini Türkiye'nin başarmış olmasına verdiği olumlu tepkiler dikkat çekti. Taylandlıların mesajını okuyan spiker, Türklerin başarısıyla gurur duyduklarını söylerken, "Sizleri gururla takip etmeye devam edeceğiz." şeklinde mesajlar verdi.

TÜRKİYE'YE KAAN ÖVGÜLERİ

Türkiye'nin, kendi silahını üretme konusunda öncü ve tek Müslüman millet olduğunun altı çizildi. ABD'nin Türkiye'ye F-35 vermemekle hata yaptığını söyleyenler de oldu. Türkiye'nin, bundan sonra kimseden savaş uçağı almasına gerek kalmayacağı belirtildi.

Tayland halkı, Türkiye'nin bu alanda artık kendi kendine yetebilen bir ülke haline geleceğini vurguladı.

"TÜRKİYE'DEN TEDARİK EDEBİLİRİZ ÇÜNKÜ DOSTUZ"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) imza attığı uçağın tasarımına dikkat çekilen yorumlarda şu ifadeler kullanıldı:

ABD bize F-35 savaş uçağı satmaz, ancak Türkiye'den KAAN tedarik edebiliriz çünkü biz dostuz. Türk halkının mutluluğu bizi de mutlu ediyor.

F-35 programından çıkarılan Türkiye, bazı uçak parçalarını üretme kapasitesine zaten sahip.

5 ÜLKE ARASINDA YER ALACAK

Milli Muharip Uçak KAAN ile Türkiye, 5'inci nesil seviyesinde uçak üretebilen 5 ülkeden biri olacak.

"GÜNEY KORE'DEN FARKIMIZ YOK"

Öte yandan Tayland'ın da bu tür uçaklar üretebilmesi gerektiğine ilişkin mesajlar paylaşıldı. Devletin böylesi projeleri desteklemesi gerektiği belirtilerek, Tayland'da yetenekli insanların varlığından söz edildi.

Tayland'ı "ilham kaynağı" olarak tanımlayan Asya ülkesindeki halk, Güney Kore'den bir farklarının olmadığını kaydetti.

İşte Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) üretimi KAAN'ı izleyen Taylandlıların Türkiye ve Türkler hakkındaki sıcak mesajlarından bazıları:

  • Türk halkının mutlu olduğunu görünce biz de onlarla gurur duyuyoruz. Türkiye teknolojide bir adım öne çıkıyor.
  • Amerika Tayland'a F-35 satmayacak. Ama bu Türk ürününün (KAAN) Tayland'a satılma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunu geliştirmek için çok yatırım yaptılar. Üstelik F-35'in birçok parçası programdan çıkarılmadan önce Türkiye'de üretildiği için Türkler bazı parçalarını üretecek teknolojiye sahip.
  • Türk halkı bu özgüvenle gurur duymalıdır. Ben de Türk milletiyle gurur duyuyorum.
  • 5. nesil savaş uçağı üretebilen Türkiye ile gurur duyuyoruz. Devletin, özel sektörün ve halkın buna tam destek verdiği belirtiliyor.
  • Çok güzel Türkiye! Çok havalı!
  • İşte hayranlık duyduğum tek Müslüman millet.
  • Türkiye kendi silahını yapma konusunda çok iyi. Bu da SİHA'lar gibi ekonomiktir.
  • Bu açıkça Amerikan F-22'ye benziyor. Ama başarılı bir şekilde uçabilene kadar onu geliştirmek için yatırım yapmak çok önemlidir. Türkiye artık kimseden savaş uçağı almasına gerek kalmadan kendi kendine yetebilen bir ülke olacak. Bu harika!
  • Vay, tasarıma bayıldım! Kimsenin bunu düşünüp düşünmediğini bilmiyorum ama dümenin tam motorun olduğu yere monte edilmesi hoşuma gitti. Arkadan bakıldığında bir F-14 gibi şişman kedi aurası veriyor.
  • F-22'ye benziyor. Genel olarak çok güzel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Adla 1 ay önce Şikayet Et
    Yunanida Devlet yaptiniz ya pes.
    Cevapla
  • Anadolu lu Dayınız 1 ay önce Şikayet Et
    Tayland halkı değil, Tayland Kralı karar verir. Ancak Taylandın Seks Triziminden başka geliri yoktur. bu uçağı alacak parası da yoktur. Zengin ülkelerden alıcı bulunmalı
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Taaa asyadan mutluluk haberi geliyor içimizdekiler bir türlü mutlu olamıyor neden acaba yoksa bunlar milli olmayanlar olmasın?
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman olmayı düşünüyorlarsa , Allah'ın Peygamberinin gösterdiği yol açıktır . Mevlana da imana davet etmektedir .
    Cevapla
  • Trtr 1 ay önce Şikayet Et
    Ama bizde her önümüze geleni satarmıyız orasını siz düşünün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik