Terörist salonu önceden ziyaret edip fotoğraf çektirmiş

Moskova'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin salonu 7 mart tarihinde ziyaret ettiği ortaya çıktı.

GİRİŞ 24.03.2024 16:32 GÜNCELLEME 24.03.2024 16:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Moskova'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin salonu 7 mart tarihinde ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Yakalanan saldırganlardan biri olan Feridun Şemsutdin'in tam da 7 Mart tarihinde Crocus Belediye Salonu'nu ziyaret ettiği ortaya çıktı.

 Telegram kanalı Baza, terörist Şemsutdin'in konser salonunun fotoğrafçısına poz verdiğini, söz konusu ziyarette binanın planını, güvenlik noktalarının konumunu ve kaçış rotalarını incelediğini yazdı. Baza ayrıca, diğer saldırganların da salondaki gösterilerden birini izlediğini bildirdi.

Rus füzesi NATO hava sahasına girdiRus füzesi NATO hava sahasına girdi

NE OLMUŞTU?

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.
Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü.

Moskova'da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklanmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Rusya'da kanlı gece! Putin'den son dakika açıklamasıRusya'da kanlı gece! Putin'den son dakika açıklaması

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Okur 1 ay önce Şikayet Et
    Nerde eğitim gördüler nerde planladılar işid merkezi nerde accaba ?
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Büyük şeytan abd dünyadaki bütün terör olaylarının kurucusu yöneticisi planlayıcısı daeş pkk ypg sdg dhkpc daha ismini hatırlayamadığım ne kadar terör örgütü var bunların hepsinin sahibi büyük şeytan abd
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Geçen aylarda Irak'ta yakalanan 7 deaş komutanının tamamı yahudi çıkmıştı. Siyonistler serseri madde bağımlısı kişileri kullanarak bu saldırıları yapıyorlar .Yakalanan deaşlı ların çoğu Fatiha süresini bile okuyamıyorlar
    Cevapla
  • Berk 1 ay önce Şikayet Et
    Deaş!..Made in Amerika!
    Cevapla
  • Rifat yilnaz almanya 1 ay önce Şikayet Et
    Insanliktan nasibini almis Amerika we israil kana doymuyor ALLAH insallah onlara bir bela wersinki kendi derjenige dussunler Rushalkina bassagligi diliyorum bende Ruß topraklarindan Gurcistandan Ana watan Turkiye geldim kahrolsun ISRAIL WE AMERIKA INSALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!
Kapıda vize uygulamasında yeni gelişme! İşte eklenen yeni adalar...