Katar'dan Gazze çıkışı! İşte Müslümanları kıtlıktan kurtarmanın tek yolu

Katar, İsrail'in yıkıcı saldırıları altındaki Gazze Şeridi'ni kıtlıktan kurtarmak için sınır kapılarının açılmasından başka alternatif olmadığını duyurdu.

Katar'dan Gazze çıkışı! İşte Müslümanları kıtlıktan kurtarmanın tek yolu
Katar'dan Gazze çıkışı! İşte Müslümanları kıtlıktan kurtarmanın tek yolu
GİRİŞ 04.04.2024 00:59 GÜNCELLEME 04.04.2024 00:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Katar'ın Arap Birliği Daimi Temsilcisi Tarık el-Ensari, Arap Birliği'nin Gazze'yi görüştüğü olağanüstü toplantıda yaptığı konuşmada, uluslararası topluma Gazze Şeridi'nde ateşkes konusunda sağlam durma çağrısını yineledi.

Ensari, "Gazze Şeridi başta olmak üzere işgal altındaki Filistin'deki korkunç insani gerçekliğin, uluslararası toplumu Gazze'de kalıcı bir ateşkes tesis etmek ve saldırıların etkisinin bölgeye yayılmasını önlemek için sıkı bir şekilde önlem almaya zorladığını" ifade etti.

BAŞKA ÇARESİ YOK!

Ensari konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Gazze'yi tehdit eden kıtlıktan kurtarmak ve soykırım riskini önlenmek için işgalci güçler tarafından kapatılan sınır kapılarının açılmasını sağlamaktan başka bir alternatif yok."

Arap Birliği, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki gelişmeleri görüşmek üzere, daimi delegeler düzeyinde olağanüstü toplantı kararı almıştı.

Söz konusu toplantı, Moritanya'nın Mısır Büyükelçisi, Arap Birliği Daimi Temsilcisi ve Arap Birliği Konseyi Başkanı Hüseyin Sidi Abdullah Aldi başkanlığında Kahire'de başladı. Toplantıya Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zaki ve üye ülkelerin delegeleri katılıyor.

Arap Birliğinden daha önce yapılan açıklamada, Filistin'in talebi ve Arap ülkelerinin desteğiyle düzenlenen toplantıda, "soykırım suçunu ve İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı açlık ve yerinden etme politikasını durdurmaya yönelik Arap ve uluslararası eylemin" tartışılacağı açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • misafir 06 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah sizi bildiği gibi yapacak zaten makam ve mevkiyi fütursuzca işgal etmenin sonuçları olacak tabiki lafla peynir gemisi yürümediği gibi söz değil icraat görelim inşallah
    Cevapla
  • Ülkem 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah ım sen yardım et alemi islamı gafletten uyandırın ittihatı islam nasip et ümmete birlik beraberlik nasip et zalimin zulmünden Filistinli kardeşlerimizi koru zalim katil gaspçı bebek katili siyonist İsraili Kahhar ismiylen kahrı perişan et . amin amin amin
    Cevapla
  • İsa 3 hafta önce Şikayet Et
    Hiç bir şey olmaz arablar ve müslümanlar bir araya gelmezler onlar lüks içinde yaşarlar çünkü liderleri oyuncak hepsinin
    Cevapla
  • Yaşasın HAMAS 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne yapacaksanız artık bir an önce yapın insanların dayanacak gücü kalmadı gerekiyor ise topyekün savaşa girelim bu kafirlerle ALLAHU EKBER
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    soyu sopu kurusun zalımın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’tan ‘Hasan Saklanan’ açıklaması: Mescid-i Aksa şehidi ilan ediyoruz!
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı