ABD: Refah saldırı tarihi bize bildirilmedi

ABD yönetimi, İsrail'in, Refah kentine yönelik kara operasyonunun tarihi hakkında bilgilendirilmediklerini bildirdi.

ABD: Refah saldırı tarihi bize bildirilmedi
ABD: Refah saldırı tarihi bize bildirilmedi
GİRİŞ 09.04.2024 10:33 GÜNCELLEME 09.04.2024 10:33

ABD yönetimi, İsrail'in, Filistinlilerin sığındığı Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik kara operasyonunun tarihi hakkında bilgilendirilmediklerini bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Refah operasyonu için tarih belirlendiği açıklamasına ilişkin konuştu.

"BİZE BİR PLAN SUNULMADI"

Kara operasyonuna ilişkin bilgilendirilmediklerini belirten Miller, "Henüz Refah'ta bulunan 1,4 milyon siville alakalı güvenilir bir plan sunduklarını görmedik." ifadesini kullandı.

Refah'a yönelik "geniş çaplı bir operasyon"un siviller üzerinde kötü etkileri olacağını söyleyen Miller, nihayetinde bunun da İsrail'in güvenliğini tehlikeye atacağını belirtti.

Miller, "Onlara (İsrail), hala Refah'ta kalan Hamas'ı yenmek ve meşru hedefe ulaşmak için daha iyi bir yol olduğunu düşündüğümüzü açıkça belirttik." diye konuştu.

Netanyahu dün, Refah'a kara saldırısına ilişkin, "Bu olacak, bir tarih var." ifadelerine yer vermiş, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise ordunun arkasında büyük bir yıkım bıraktığı Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'tan güneydeki Refah’a saldırıya hazırlık amacıyla çekildiğini belirtmişti.

Beyaz Saray, dün ABD ile İsrail heyetleri arasında bu hafta Washington'da yapılması beklenen Refah görüşmelerinin "devam eden ateşkes müzakereleri" nedeniyle bir kez daha ertelendiğini bildirmişti.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Nisan ayının en çok satan otomobil modelleri belli oldu