İspanya Başbakanı'ndan "Filistin'i tanıyın" çağrısı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkesinin Filistin devletini tanımaya hazır olduğunu belirterek, uluslararası toplumun mevcudiyetini tanımadan Filistin'e yardım edemeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 10.04.2024 12:25 GÜNCELLEME 10.04.2024 13:50
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İspanya Meclisi'nde muhalefetten hükümete sorular oturumunda konuşan Sanchez, Filistin'i yazdan önce tanıyacaklarını yineleyerek, bunun gerekliliğini savundu.

Gazze'de bu "yüzyılın en içler acısı insanlık felaketlerinden birinin" yaşandığını kaydeden Sanchez, "Taraflardan kalıcı ateşkes, Hamas'ın terörist saldırılarının kınanmasını, rehinelerin hemen serbest bırakılmasını ve insan felaketi ile orantılı bir insani yardımın ulaştırılmasını istiyoruz." ifadesini kullandı.

Başbakan Sanchez, "İsrail'in orantısız cevabı dünyayı ve Orta Doğu'yu istikrarsızlaştırmakla tehdit ediyor ve onlarca yıllık insan haklarını yerle bir ediyor." dedi.

Uluslararası toplumun ilk olarak mevcudiyetini tanımadan Filistin'e yardım edemeyeceğini vurgulayan Sanchez, "İspanya, Filistin devletini tanımaya hazır." diye konuştu.

İspanya Başbakanı 4 ülkeyi işaret etti: Yaz öncesi Filistin'i tanıyacağızİspanya Başbakanı 4 ülkeyi işaret etti: Yaz öncesi Filistin'i tanıyacağız

Sanchez, 11 ve 12 Nisan'da Polonya, Norveç, İrlanda ve 16 Nisan'da Slovenya'ya ziyaretlerde bulunarak, Filistin devletinin tanınması ve iki devletli çözüm temeline dayalı uluslararası barış konferansı düzenlenmesi için destek isteyecek.

Bir ülke resmen harekete geçti! Başbakan Filistin için 5 ülkeye çıkarma yapacakİspanya Başbakanı, Filistin için 5 ülkeye çıkarma yapacak

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    içimizde Müslümanım diye geçinen den daha Müslüman duyguların var helal olsun
    Cevapla
  • Ali 3 hafta önce Şikayet Et
    Sen çok Müslüman liderden daha Müslüman çıktın
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun adam uğraşıyor.
    Cevapla
  • Ankara 3 hafta önce Şikayet Et
    Terör saldırısını yapan Hamas değil, bu teröristliği on yıllardır yapan İsrail'in ta kendisidir.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 hafta önce Şikayet Et
    Helal olsun... Adamsın Adam.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü
Karadeniz'de doğal gazdan sonra petrol heyecanı! İller açıklandı