Nijerya'da dev hava operasyonu: Çok sayıda silahlı çete üyesi öldürüldü

Nijerya ordusunun, Zamfara eyaletinde düzenlediği hava operasyonlarında çok sayıda silahlı çete üyesini etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Nijerya'da dev hava operasyonu: Çok sayıda silahlı çete üyesi öldürüldü
Nijerya'da dev hava operasyonu: Çok sayıda silahlı çete üyesi öldürüldü
GİRİŞ 11.04.2024 23:18 GÜNCELLEME 11.04.2024 23:18

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Sözcüsü Edward Gabkwet, ordunun, aldığı istihbarat üzerine Zamfara'ya bağlı Gusau, Maradun ve Zurmi bölgelerinde silahlı çete üyelerine yönelik hava operasyonları düzenlediğini, operasyonlarda çok sayıda çete üyesinin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Çete üyelerinin kullandığı kamp ve sığınakların imha edildiğini ifade eden Gabkwet, çetelere ait önemli mühimmatın ele geçirildiğini söyledi.

Nijerya, ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Faturasını tüm Türkiye ödüyor! Sadece bir ilde çalınan miktar 6 milyar TL