ABD'den İsrail adımı! Büyükelçi çalışanlarına yasak getirildi! Peş peşe uyarı

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği, çalışanları ve ailelerinin, bölgedeki mevcut siyasi durum nedeniyle İsrail'deki büyük şehirlerin dışına seyahat etmelerini yasakladığını bildirdi.

GİRİŞ 12.04.2024 03:34 GÜNCELLEME 12.04.2024 11:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, "Son derece dikkatli olunması bakımından, ABD hükümeti (büyükelçilik) çalışanlarının ve aile üyelerinin, bir sonraki duyuruya kadar Tel Aviv, Kudüs ve Beerşeba şehirlerinin dışına seyahat etmeleri yasaktır." ifadesine yer verildi.

İSRAİL'DEKİ BÜYÜKELÇİ ÇALIŞANLARINA UYARI

ABD büyükelçilik çalışanlarının, kişisel seyahat için bu üç şehir arasında geçiş yapmasına izin verildiği belirtilen açıklamada, "Son zamanlardaki güvenlik olaylarına yanıt olarak ve önceden bildirimde bulunmaksızın ABD Büyükelçiliği, ABD hükümeti çalışanlarını kısıtlayabilir veya yasaklayabilir." ifadesi kullanıldı.

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İsraili vuracaklar, kim vurduya gidecek.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah var gam yok, aslolan ahiret, herkes kendi sınavını veriyor
    Cevapla
  • Fatih 2 hafta önce Şikayet Et
    Arkadaşlar iran numara yapio. Göstermelik vuracak önceden israile haber vererek zaten.
    Cevapla
  • ... 2 hafta önce Şikayet Et
    Bence büyük şehirler daha tehlikeli. Oralara da gitmeyin. E mi ???
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 2 hafta önce Şikayet Et
    Abd hiç ummadığı bir yerden yıkılacak inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar Kızılelma üretmenin zorluğunu öyle bir anlattı ki...
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı