Pentagon ile İsrail arasında ipler gerildi

Austin, Tel Aviv yönetimin İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına saldırı düzenlemeden önce bilgi vermemesi nedeniyle İsrailli mevkidaşına şikayette bulundu.

GİRİŞ 12.04.2024 13:11 GÜNCELLEME 12.04.2024 14:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Tel Aviv yönetimin İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına saldırı düzenlemeden önce bilgi vermemesi nedeniyle İsrailli mevkidaşına şikayette bulundu.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

Amerikan Washington Post gazetesinin ABD’li kaynaklara dayandırdığı haberinde, İsrail’in İran’a yönelik saldırısına ilişkin uyarıda bulunmaması nedeniyle ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) hayal kırıklığına uğradığı belirtildi.

Haberde, ABD’li yetkililerin ve üst düzey Pentagon yetkililerinin, İsrail’in saldırı öncesi bilgi vermemesi nedeniyle rahatsız olduklarına ve saldırının Orta Doğu’daki Amerikan kuvvetlerine yönelik risklerin artmasına yol açtığı değerlendirmesine yer verildi.

"İSRAİL BİZİ BİLGİLENDİRMEDİ" ŞİKAYETİ

ABD’li ve İsrailli yetkililerin, İran’ın karşı saldırısına nasıl tepki verebileceklerini yakından koordine ettikleri aktarılan haberde, ABD’li yetkililere göre Austin ve diğer üst düzey bakanlık yetkililerinin saldırının bölgedeki ABD askerleri ve çıkarlarına yönelik sonuçları dolayısıyla İsrail’in önceden kendilerini bilgilendirmesi gerektiğine inandıkları kaydedildi.

Haberde görüşlerine yer verilen bir ABD’li yetkili, Austin’in 3 Nisan’da yaptığı telefon görüşmesinde İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant’a bu konuda doğrudan şikayetlerini ilettiğini söyledi.

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in iki gün içinde İran'dan gerçekleşecek doğrudan bir saldırıya hazırlandığı ancak saldırıya ilişkin İran'ın henüz nihai karar vermediği iddiasında bulunmuştu.

İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da düzenlenen hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde 7 kişi ölmüştü.

İran, saldırıyı İsrail’in düzenlediğini duyururken misillemede bulunacağını ve saldırıdan ABD'yi de sorumlu tuttuklarını bildirmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • Hakikat 2 hafta önce Şikayet Et
    Köpek efendisini ısırmaz
    Cevapla
  • Dadaş 2 hafta önce Şikayet Et
    Demekki iranla abd arasında kirli ittifak var! Bu açıklama itiraf olmuş! Suriyede pyd , iran, abd arasında bağlantı var! Generalin açıklamasından bu bağlantıda sıkıntı çıkabilir endişesi var!
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD israilin uşağıdır yani hizmetcisidir. çünki abd nin en büyük şirketler israillerindir.
    Cevapla
  • Bitlisli huseyin 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah ikinizide kahru perişan etsin terörist köpekleri
    Cevapla
  • Morelli 2 hafta önce Şikayet Et
    Dedeleri ni kole olarak kullandilar simdide torunlarini zionistler kullaniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı