Kazakistan tahıl ithalatı yasağını 6 ay daha uzattı

Kazakistan'ın kara, deniz ve demir yoluyla tahıl ithalatının yasaklanmasına ilişkin kararını 6 ay daha uzattığı bildirildi.

Kazakistan tahıl ithalatı yasağını 6 ay daha uzattı
Kazakistan tahıl ithalatı yasağını 6 ay daha uzattı
GİRİŞ 12.04.2024 16:53 GÜNCELLEME 12.04.2024 16:53

Kazakistan Tarım Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın dün imzalanan kararı, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Avrasya Ekonomik Birliği (Rusya, Belarus, Ermenistan ve Kırgızistan) üyesi ülkeler dahil kara yolu, demir yolu ve deniz yoluyla ülkeye yapılan tahıl ithalatı yasağının 6 ay daha uzatılmasına ilişkin karar, demir yoluyla ülke üzerinden diğer ülkelere sevkiyatı yapılan tahıl girişleri için geçerli olmayacak.

Kazakistan, Rusya'dan kaçak yollarla ülkeye ucuz tahıl girişini önlemek amacıyla geçen yıl tahıl ithalatını yasaklamıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin
Almanya'da 175 milyon TL dolandırdı, Türkiye'de lüks içinde yaşıyor