İran, İsrail'e saldırı başlattı! Beyaz Saray'dan ilk açıklama

Beyaz Saray, İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlattığını, İsrail'e desteklerinin "sarsılmaz" olduğunu duyurdu.

GİRİŞ 13.04.2024 23:44 GÜNCELLEME 14.04.2024 09:35
Bu Habere 214 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

"ABD, İSRAİL HALKININ YANINDADIR"

Watson, açıklamasında, "İran, İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı. Başkan Biden'ın mesajı net: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz. ABD, İsrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmalarını desteklemektedir." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönerek gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ettiğini belirten Watson, ABD'li yetkililerin İsrailli muhataplarıyla her an irtibat halinde olduklarını vurguladı.

"İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNE OLAN TAAHHÜDÜMÜZ SARSILMAZ"

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda (Situation Room) ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı toplantıdan bir kareyi X'teki hesabından paylaştı.

Biden, paylaşımında, "İran'ın İsrail'e yönelik saldırıyla ilgili son durum için ulusal güvenlik ekibimle bir araya geldim. İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı İsrail'in güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz." açıklamasında bulundu.

Biden, Durum Odası'nda, İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili olarak Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya geldi.

Son dakika: Ve savaş başladı! İran'dan İsrail'e saldırı...Dünya ayaktaSon dakika: Ve savaş başladı! İran'dan İsrail'e saldırı...Dünya ayakta

İran'ın İsrail'e saldırı başlatmasının ardından Bitcoin sert düşüş yaşadıİran'ın İsrail'e saldırı başlatmasının ardından Bitcoin sert düşüş yaşadı

ABD'den İran'a sert uyarı: Gemiyi derhal serbest bırakınABD'den İran'a sert uyarı: Gemiyi derhal serbest bırakın

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 214
  • Kemal yalçın 2 hafta önce Şikayet Et
    Tiyatro, gülerek seyrediyoruz.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 2 hafta önce Şikayet Et
    abd ye söz hakkını kim vermiş? madem söz istiyor ortadoğuya izrael hançerini kim yerleştirdi? madem ingiliz/france konsorsiyumu bunu üstlendi abd bunun neresinde,
    Cevapla
  • Most 2 hafta önce Şikayet Et
    İran küçük bir lokma değil yutulamaz onlar tek başına bir saldırı daha yapamaz İran haklı ama maalesef tiyatro oyunu öyle değil işte
    Cevapla
  • Das 2 hafta önce Şikayet Et
    Abd ingiltere fransa Almanya irani yerle bir edecek miloynlarca sivil ölecek cin savasa baslatacak
    Cevapla
  • Gurbetçi ibrahim 2 hafta önce Şikayet Et
    İran’a zarar vermezler üzülmeyin, gazzedeki mazlumlar katledilirken ve fare yemeye muhtaç edilirken, şimdi dünya bu iki sinsi devleti konuşuyo.Türkiye’nin derhal nükleer güç olması gerekiyor. Pakistan’la gizli görüşmeler yapılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!