Batı Şeria'da yerleşimci terörü tam gaz! Filistin plakalı araçla saldırdılar

Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda en az 5 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Batı Şeria'da yerleşimci terörü tam gaz! Filistin plakalı araçla saldırdılar
Batı Şeria'da yerleşimci terörü tam gaz! Filistin plakalı araçla saldırdılar
GİRİŞ 14.04.2024 17:50 GÜNCELLEME 14.04.2024 17:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin topraklarındaki İsrail terörünün sivil ayağını oluşturan yerleşimciler dün gece işgal altındaki Batı Şeria'da Ramallah'ın kuzeydoğusunda bulunan Ebu Felah köyüne Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırıda beş Filistinli yaralandı.

PLAKA SAHTEKARLIĞI

Yerel kaynaklara göre işgal güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından yerleşimciler Filistin plakalı araçlarla köye saldırı düzenledi. Birkaç gence saldıran yerleşimciler, biri başından olmak üzere beş genci yaraladı.Kaynaklar, yerleşimcilerin Filistinlilere ve evlerine ateş açtıklarını, ancak herhangi bir silah yaralanması bildirilmediğini vurguladı.

Cuma akşamı yerleşimcilerin aynı köye düzenlediği ve en az 12 araç, 4 sera ve 5 motosiklet yakılmış, bir Filistinli yaralanmıştı.

Daha önce de Ramallah'ın kuzeydoğusundaki komşu El Muğayyir köyüne Yahudi yerleşimciler tarafından düzenlenen geniş çaplı saldırıda 25 yaşındaki Cihad Afif Ebu Aliya adlı genç şehit edilmiş, 25 kişi yaralanmıştı.

Son dönemde Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin koruması altında gerçekleştirdiği saldırıların artması dikkat çekiyor.

Söz konusu saldırıların bölgedeki Filistinlileri göçe zorlayarak yasa dışı Yahudi yerleşimlerini genişletmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 3
  • Ayarcı 2 hafta önce Şikayet Et
    İşgalci terörist Yahudiler, Filistin halkını yıldırmak için her şeyi yapıyor... yüce Allah CC yerle yeksan ETSİN....
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Yerleşimxi değil, işgalci demek lazım.
    Cevapla
  • Rotterdam 2 hafta önce Şikayet Et
    O kadar azdiniz ki, Allahin gazabina ugramaniz an meselesi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Enflasyon keskin şekilde düşmeye başlayacak
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil