Haniye'nin bir torunu daha şehit oldu

Hamas Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Haniye'nin, İsrail'in 5 gün önce düzenlediği hava saldırısında ağır yaralanan torunu Melek, bugün tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.

GİRİŞ 15.04.2024 13:09 GÜNCELLEME 15.04.2024 15:07
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin üç oğlu ve dört torunu, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde, Gazze'deki Eş-Şati Mülteci Kampı'nda hareket halindeki araçlarının hedef alması sonucu şehit olmuştu.

İsrail ordusu saldırıyı gerçekleştirdiğini doğrularken, Haniye saldırı nedeniyle Hamas'ın ateşkes müzakerelerinde tutumunu değiştirmeyeceğini söylemişti. Haniye, "Toprağa sımsıkı sarıldılar. Çocuklarımın kanı Gazze'deki şehitlerden kıymetli değil. Bu durum, çocuklarımızın halkımızın hiçbir ferdinden farklı olmadığının kanıtıdır." demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Haniye'yi arayarak başsağlığı dileklerini iletmişti.

HANİYE'NİN BİR TORUNU DAHA ŞEHİT OLDU

Yaşanan bu acı gelişmelerin ardından Gazze'den bir kötü haber daha geldi.

O saldırıda Hamas lideri Haniye'nin 7. torunu olan Melek de yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Melek, yaşam mücadelesini kaybederek tedavi gördüğü hastanede bugün şehit oldu.

Ailesinden bugüne kadar 60 kişiyi İsrail saldırılarında kaybeden Haniye'nin, son saldırıda katledilen diğer dört torunu.

ON BİNLERCE ŞEHİT VAR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 729 Filistinli katledildi, 76 bin 371 kişi de yaralandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 109
  • Hamza 2 hafta önce Şikayet Et
    YÜCE RABBİM zalim katil İsrail ve yandaşlarını Kahar ismiyle kahrı perişan etsin köklerini kurutsun zülümlerini başlarına yıksın tarumar etsin zelil mağlup etsin inşallah gücü sadece sivillere yetiyor korkak it sürüsü
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    kahır perişan ol İsrail
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail ve beraberindeki it sürüleri kahrolun inşallah
    Cevapla
  • Hikmet Camural 2 hafta önce Şikayet Et
    Gözlerim yasardi cok üzüldüm Allah rahmet eylesin insallah bunu yapanlara yarabbim aynisni yasatsin
    Cevapla
  • imanLahersey 2 hafta önce Şikayet Et
    Siz hiç melek gördünüz mü.. öyleyse doya doya şu üstteki mesleklere bakın.. Allah'ım bu nasıl bir güzelliktir Yaa Rabbim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ordusu Gazze’deki BM binasını bombaladı
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!