ABD, Yemen'deki Husilerin, Aden Körfezi'ndeki gemilere saldırı düzenlediğini açıkladı

ABD, Yemen'deki Husilerin kontrol ettiği bölgeden, Aden Körfezi'nden geçiş yapan gemileri hedef alan balistik füze ateşlendiğini bildirdi.

GİRİŞ 15.04.2024 17:46 GÜNCELLEME 15.04.2024 18:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), sosyal medya platformu X'teki hesabından, Yemen'deki Husilerin hafta sonu Aden Körfezi'nden geçiş yapan gemilere yönelik saldırıları ve verilen karşılık hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Husilerin, 13 Nisan'da Yemen'de kontrol ettikleri bölgeden Aden Körfezi'ne doğru bir gemisavar balistik füze (ASBM) fırlattığı ancak körfezdeki gemilerden "herhangi bir hasar bildirilmediği" kaydedildi.

CENTCOM'un, 14 Nisan'da, bu gelişmenin ardından "meşru müdafaa amacıyla" Husilerin kontrolündeki bölgelerde 4 insansız hava aracını (İHA) "başarıyla imha ettiği" bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Bu eylemler, seyrüsefer özgürlüğünü korumak, uluslararası suları ABD, koalisyon ve ticari gemiler için daha güvenli hale getirmek için yapılıyor." ifadesine yer verildi.

İHA'ların bölgedeki ABD, koalisyon ve ticari gemilere yönelik "yakın tehdit oluşturduğu" belirtildi.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 5
  • Ersin 2 hafta önce Şikayet Et
    Husilere kim silah veriyor?! Burdaki yorumcular derki Japonya.... Bu kadar dünyadan haberi olmayan yorumcu var.... Çok ilgin yani yorum yapmaya kalkismalari...
    Cevapla
  • bulgar vatandaşı 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu silahları kimler satıyor sanki bilmiyorlar oyun içinde oyun var
    Cevapla
  • Hko 2 hafta önce Şikayet Et
    Hasar var yeterki Müslümanları destekleyelim abd,siyonistlerin ekmeğine yağ çalmsyın
    Cevapla
  • Aziz 2 hafta önce Şikayet Et
    Fener'e penaltı verdi ya en iyi hakem .
    Cevapla
  • musa gürkan 2 hafta önce Şikayet Et
    görüntü yok hasar yok sadece laf var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı