Pakistan'dan 'Balistik füze' tepkisi! ABD'yi zora sokacak açıklama!

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mumtaz Zahra Baloch, ülkesinin balistik füze programına malzeme tedarik ettikleri gerekçesiyle ABD'nin 4 firma hakkında yaptırım kararı almasına ilişkin açıklama yaptı.

GİRİŞ 20.04.2024 18:55 GÜNCELLEME 20.04.2024 20:37
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mumtaz Zahra Baloch, ülkesinin balistik füze programına malzeme tedarik ettikleri gerekçesiyle ABD'nin 4 firma hakkında yaptırım kararı almasına ilişkin, geçmişte de kanıt sunulmadan benzer yaptırımların uygulandığını, bunun önüne geçmek için taraflar arasında objektif mekanizmaların oluşturulması gerektiğini bildirdi.

KANITLANMADAN YAPTIRIM LİSTESİNE ALDILAR

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Baloch, ABD'nin son yaptırım kararıyla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, geçmişte de ticari kuruluşların ülkesinin balistik füze programıyla ilişkileri kanıtlanmadan yaptırım listesine alındığını ifade etti.

Baloch, sosyoekonomik kalkınma için gerekli teknoloji girişimlerinin hatalı belirlemelerle yaptırım listesine alınmasının önüne geçmek amacıyla taraflar arasında objektif mekanizmaların oluşturulması gerektiğinin altını çizdi.



'BAZI ÜLKELERİ MUAF TUTTUĞU ÇOK İYİ BİLİNİYOR

İhracat kontrollerinin politik yaklaşımla kullanılmasını reddeden Baloch, "Nükleer silahlanmayı önleme hedefine sıkı sıkıya bağlı olduğunu iddia eden aynı karar alıcıların, ileri savunma teknolojilerinin lisans gerekliliklerinden bazı ülkeleri muaf tuttuğu çok iyi bilinmektedir." ifadesini kullandı.

Baloch, "çifte standartların" nükleer silahlanma karşıtı rejimlerin güvenilirliğini azaltarak bölgesel ve küresel ölçekte askeri güç eşitsizliklerini arttırdığı değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın balistik füze programında kullanılan malzemeleri tedarik ettikleri gerekçesiyle Belarus ve Çin menşeli 4 firma hakkında yaptırım kararı almıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 111
  • Ceyhun 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail, Hindistan a laf söylemeyen abd çifte standart yapıyor. Niye? Çünki Pakistan müslüman. Eyy gevur abd
    Cevapla
  • Serkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Yada çine karşı müttefik olduğu içindir
    Cevapla
  • yolcu 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD tek yanlı politikalarla dünyanın güven duygusunu tamamen kaybediyor. Bu adaletsizce yaklaşımlar sanırım kendi yıkılışını hızlandıracaktır.
    Cevapla
  • Adam gibi adam 1 hafta önce Şikayet Et
    Ağzındaki baklayı ç8kar ne demek birazcık menfaat karşılığı ! Eğer sen ülkemizdeki iktidardan bahsediyorsan ! O iktidar raydan çıkan tren gibiydi! Hem katil İsrail'i lanetler hende o katil İle her türlü ticaret yapar ! Bu pehriz bu ne lahana turşusu
    Cevapla
  • Vanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    De get nerden nereye akp olmasa şimdi ülkemiz gavurun elindeydi
    Cevapla
  • Araştır,düşün 1 hafta önce Şikayet Et
    Birincisi Filistin'e giden ürünlerde İsrail gümrük kapılarından geçiyor.ikincisi ülkemizde çok fazla yahudi iş insanı var.türk vatandaşı.hepsi ülkenin hemen hemen en zengin iş insanları.gerisini siz araştırın artık.
    Cevapla
  • Hamit caliskan 1 hafta önce Şikayet Et
    Benim kafam tek birşeye çalışıyor kendi içinde parçalanmış kendi kuyusunu kazmayan dünyaya doğru ders verecek bir müslüman devletleri kurulmali haksızlığa ugrayana hep beraber karşılık verilmeli yoksa böyle cacık gibi az az yerler hala yonetenler bunu anlayamislar bana dokunmayan bin yaşasın modundalar yılan durmaz kâfir hiç durmaz birlesin kardeşim ki kendi icinizdede bolunmeyin.
    Cevapla
  • Sed 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunu karsi tarafta istiyor zaten, topluca imha edelim birbirimizi diye hiristiyan ve musluman, armagedon gelsin, sahte incilin dedigi dogru ciksin diye cirpiniyorlar. Yahudi akli. Hic edemedin, Azerbeycan-Karabag tarihini bir arastir, niye 30 sene beklendi. Biraz kafa eskitin bu konuda, demir sicakken dovulur. Hep duygusal bakmayin, anlam veremezsin dunyaya...
    Cevapla
  • Müslüman... 1 hafta önce Şikayet Et
    Adaletsizlik çoktur aslında fakat herkesin bildiği adaletsizlik size 8 bin seyyanen sizede 0 sıfır seyyanen..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat
Özgür Özel ile ne konuştu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama