Çin'de yaşanan selde 20'den fazla nehir taştı

Çin’in Guangdong eyaletinde sağanak yağış sonrası sel meydana geldi. Çin medyası, eyaletteki nehirlerin su seviyesinin uyarı seviyesini aştığını duyurdu.

GİRİŞ 22.04.2024 16:58 GÜNCELLEME 22.04.2024 16:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin’in güneyindeki Guangdong eyaletinde sağanak yağış sele neden oldu. Eyalet genelindeki 24 nehrin su seviyesi yağış nedeniyle uyarı seviyesinin üstüne çıktı.

'4. SEVİYE ACİL DURUM'

Yetkililer, eyaletteki Shaoguan ve Qingyuan şehirleri için Seviye 4 acil durum ilan etti. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

ZORLU SÜREÇ BAŞLADI

Shaoguan'daki Longgui kasabasında 652 kişinin tahliye edildiği ve güvenli bölgelere götürüldüğü ifade edilirken, sokaklardaki çamur ve devrilen ağaçların temizliğinin başladığı belirtildi.

DİKKAT!

Guangdon eyaleti meteoroloji servisi, hafta boyunca yağışların süreceğini açıkladı.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Aslı gibi. 1 hafta önce Şikayet Et
    Zerre kadar acımıyorum bu çinlilere.. Rabbim onları böyle müsibetler versinki Doğu Türkistan'lı müslüman kardeşlerimizle uğraşamasınlar inşallah..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!
Renault'dan yeni SUV! Symbioz resmen tanıtıldı