ABD'nin raporunda dikkat çeken Türkiye ayrıntısı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2023 İnsan Hakları Raporunu açıkladı. Raporda yer alan Türkiye ayrıntısı, dikkat çekti.

ABD'nin raporunda dikkat çeken Türkiye ayrıntısı!
ABD'nin raporunda dikkat çeken Türkiye ayrıntısı!
GİRİŞ 23.04.2024 19:13 GÜNCELLEME 23.04.2024 19:13
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan 2023 İnsan Hakları Raporunun giriş bölümünde, Gazze'deki insani krize ve Rusya'nın Ukrayna'daki ihlallerine öncelik verildi. Raporu kamuoyuna duyuran ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Sudan'daki kriz gibi bazı başlıklara atıflar yaptı.

Blinken, "İsrail'le ilgili çifte standart uygulamıyoruz, biz herkese aynı standardı uyguluyoruz." dedi.

"İsrail ile Hamas arasında Gazze'de devam eden çatışma, insan haklarıyla ilgili derin endişelerin artmasına neden oluyor." ifadesini kullanan Blinken, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarına dikkati çekti. Blinken, bu saldırılarda yaklaşık bin 200 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 230 kişinin rehin alındığını kaydetti.

RUSYA'NIN UKRAYNA'DAKİ İHLALLERİNE VURGU

Rusya'nın Ukrayna'daki ihlallerine de atıf yapan Blinken, "Rus kuvvetleri kasıtlı bir savaş aracı olarak şiddeti sivillere karşı kullanıyor." değerlendirmesini yaptı.

Blinken, ABD Dışişleri Bakanlığının raporunda Ukrayna'daki ihlallere ilişkin kapsamlı değerlendirmeler, örnekler ve bulgular olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE AYRINTISI

Raporun Türkiye bölümünde, uluslararası kurum ve gözlemcilere göre, geçen yıl mayısta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenlerin özgür bir şekilde politik tercihlerini ortaya koyabildiklerine işaret edildi ancak siyasi özgürlükler konusunda sorunlar olduğu iddia edildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili bölümlerde "Gülen hareketi" ifadesinin tercih edildiği raporda, Türkiye'nin Irak ve Suriye'nin kuzeyinde PKK ve YPG'ye yönelik operasyonlarına ilişkin eleştirel ifadeler yer aldı.

SURİYE'DE YPG BÖLÜMÜ

Raporun Suriye bölümünde ise YPG/PKK'nın ülkenin kuzeyinde 11 ayrı tesiste yaklaşık 9 bin DEAŞ mensubunu gözetim altında tuttuğu ve bu cezaevlerindeki koşulların oldukça kötü olduğu ifade edildi.

YPG'nin aralarında kadın ve çocukların da olduğu 74 sivili öldürdüğünün kayıtlara yansıdığı belirtilen raporda, örgütün kontrol ettiği bölgelerde "diğer siyasi görüşleri baskıladığı", "işkence" ve "adam kaçırma" gibi ağır ihlaller gerçekleştirdiği aktarıldı.

Raporda, Nisan 2022 ile Mart 2023 arasında YPG'nin 637 çocuğu zorla askere alarak çatışma bölgelerinde kullandığı ifade edildi ve bulguların kayıtları "ABD Dışişleri Bakanlığı İnsan Kaçakçılığı Raporuna" atıfla paylaşıldı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 58
  • Gerçekler 1 hafta önce Şikayet Et
    Cezaevlerindeki terörist DHKPC-PKK gibi haçlı lejyonerlerini siyasi tutsak olarak tanımlıyor ABD, madem bu kadar sevgi pıtırcığısınız özgürlükçüsünüz neden sizde Hamas-DEAŞ-El Kaide-Taliban gibi siyasi partiler yada milletvekilleri yada gazetecileri yok ey sahtekar ikiyüzlü ABD !!!
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Şuanki Dünya çikarlardğnyasiya dönüşmüş, Din,kardeşlik,Hak... diyenler yok. Ayneye bakarsak Dogu Türkistanda 2016. Yildan bugüne 4.5 Uygur Türki soykirimda katli edilmişken ne soy ve kardeş, ne Dindaş, ne Hakni söyliyenler safip çikmadi. Gerçek böyliken başkilara küfür edmenin yersiz oldugu kanaetindeyim.
    Cevapla
  • Mahzun 1 hafta önce Şikayet Et
    ALLAH'IN GAZABI ÜZERİNİZE OLSUN.Ortadoğuda katledilenler insan ,sivil değil mi.Kendi çıkarları yoksa üç maymunu oynuyor lar.
    Cevapla
  • Suat 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD dünya da sizden başka terör devleti yok Müslümanların en büyük düşmanı ABD dir İSRAİL dir
    Cevapla
  • ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    utanmadan bide insan hakları diyebiliyorsunuz ikiyüzlü bunamışlar bi aynaya bakın girdiğiniz her yerde kan gözyaşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe Beko kaybetti! Son düdükle ortalık karıştı
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana