İranlı rap şarkıcısı hakkında idam kararı

İran'da eylül 2022'de ayında başlayan ve yaklaşık 4 ay devam eden protesto gösterilerini organize etmekle suçlanan İranlı rap şarkıcısı Tumac Salihi'nin yeniden idama mahkum edildiği bildirildi.

İranlı rap şarkıcısı hakkında idam kararı
İranlı rap şarkıcısı hakkında idam kararı
GİRİŞ 25.04.2024 08:59 GÜNCELLEME 25.04.2024 08:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İran'da yayın yapan Şark Gazetesi'ne konuşan Salihi'nin avukatı Emir Reisiyan, İsfahan Devrim Mahkemesi'nin Yüksek Mahkeme'nin kararını uygulamadığını söyledi.

Avukat Reisiyan, "İsfahan Devrim Mahkemesi'nin 1'inci Şubesi, benzeri görülmemiş bir adım atarak, Tumac Salihi hakkında Yüksek Mahkeme'nin hükmünü uygulamadı ve alt mahkemenin bağımsızlığını vurgulayarak Tumac Salihi'ye 'yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak' suçlamasıyla, dünyayı yozlaştırma suçlamasıyla en kötü ceza olan idama mahkum etti." ifadelerini kullandı.

İran yargı yetkililerinden konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Rap şarkıcısı Salihi, Mahsa Emini'nin polis nezaretinde hayatını kaybetmesi sonrasında Eylül 2022'de başlayan ve yaklaşık 4 ay süren gösteriler sırasında protestolara katılmış ve eylemleri destekleyen açıklamalar yapmıştı.

İranlı yetkililer, Salihi'nin daha sonra ülkeden kaçmak isterken gözaltına alındığını duyurmuş, ülke medyasında İranlı şarkıcının gözleri bağlı ve söyledikleri nedeniyle özür dilediği bir görüntü yayınlanmıştı. Ailesi ve muhalifler ise Salihi'nin hapishanede işkence gördüğünü ve itirafa zorlandığını iddia etmişti.

"Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak" suçundan idam istemiyle yargılanan Salihi hakkında gösteriler sırasında şiddeti ve silahlı kuvvetlerle çatışmayı teşvik ettiği iddiasıyla önce idam kararı verilmişti. İranlı şarkıcının cezasının daha sonra yetkililerle "etkin işbirliği" yapması dolayısıyla hapse çevrildiği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne biçim insanlar var vijdansız acımasız gencecik bir genç asılacak bunlar dalga geçiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok güzel, ülkeyi karıştırmak isteyen varsa idam edilmelidir. Biz ise hainleri hapiste 5 yıldızlı otel kıvamında besliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Ali Bey haklı. 100 sene önce Anadolu'yu İran işgal etmişti. Milli mücadele de İran'a karşı yapıldı. Zaten içimizde milyonlarca Rum ve Ermeni değil; İranlı var. Evet çok büyük tehlike. Ah güzel ülkeminizin güzel insanları ömrünüz hoş olsun. Okuyalım, araştıralım, öğrenelim ne olur.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Mesele burda genç bir şarkıcı değil abd casusu olması. Siz değerli okuyan kanaat önderi bilge adam. Cumhuriyeti atatürk kurdu. Meclisteki tüm milletvekillerin oyunu aldı. 158 oy kafama takıldı 333 milletvekili vardi. Ilk cumhur başkanı seçiminden daha önemli ne işleri vardı da mecliste yoktular. Bu sayı yarının altında kalıyor. Kaldiki meclisin 3/2 meclise girmediği için c.bask.secilmedi
    Cevapla
  • yusuf 1 hafta önce Şikayet Et
    Darısı bizim hainlerin başına olsun
    Cevapla
  • Abdurrahman 1 hafta önce Şikayet Et
    Burada çalışıp İran'a giden İranlı arkadaşlarım Tahran, Şiraz gibi yerlerde kadınların göbeği açık elbiseler giymeye başladığını, başları açık gezdiklerini görmüş. Şia akidesine karşı olsak da, Allah'ın şeriatına düşmanlık eden bir topluma kıyamet günü zilletten, aşağılanmadan başka bir şey yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor
Türkiye'den ABD'de kritik temas! Fuat Oktay: Bazı hazırlıklar yapıldı! Artık zamanı geldi