Fransa'dan Ruanda'ya Kongo çağrısı: Geri çekil!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ruanda'ya askeri güçlerini Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) topraklarından geri çekme ve 23 Mart Hareketi'ne (M23) desteği kesme çağrısı yaptı.

Fransa'dan Ruanda'ya Kongo çağrısı: Geri çekil!
Fransa'dan Ruanda'ya Kongo çağrısı: Geri çekil!
GİRİŞ 30.04.2024 20:07 GÜNCELLEME 30.04.2024 21:20

Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen Macron ve KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi, ortak basın toplantısında KDC'deki durumu ve iki ülke arasındaki ticari işbirliğini ele aldı.

Fransa'nın, başta M23 olmak üzere tüm silahlı grupların eylemlerini "şiddetle kınadığını" belirten Macron, bölgedeki gerilimi düşürmenin aciliyetini vurguladı.

"Ruanda, M23'e verdiği desteği kesmeli ve askeri güçlerini Kongo topraklarından çekmeli.” diyen Macron, söz konusu durumu Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame ile yaptığı telefon görüşmesinde de dile getirdiğini hatırlattı.

Fransa'nın Avrupa'da olduğu gibi Afrika'daki toprak bütünlüğünü de savunduğunu aktaran Macron, ülkesinin Afrika'daki “büyük altyapı projelerini ilerletme kararlılığına" da değindi.

Tshisekedi ise Ruanda'yı, "maden kaynaklarına el koymak amacıyla" bir milyondan fazla kişinin yerinden edilmesine neden olan çatışmayı sürdürmekle suçladı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği detayları ile açıkladı! Ali Koç stada nasıl girdi?
Tutuklama talebi panikletti! Köşeye sıkışan Netanyahu'dan ilk açıklama!