Dünya gündemini sarsan iddia: Netanyahu gizli mektupla para istemiş!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2018 yılında, Katar'dan Hamas için para istediği, 'teröre fon sağlama' olarak değerlendirilmeyeceği yönünde garanti verdiği öne sürüldü.

GİRİŞ 07.05.2024 07:56 GÜNCELLEME 07.05.2024 09:29
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye saldırılara karşı tepkiler, dünyanın dört bir yanından gelen ateşkes çağrıları, ülkede dinmeyen isyan derken bir kez de 'gizli mektup' nedeniyle köşeye sıkıştı. İsrail medyası, Netanyahu'nun 2018 yılında, Katar'a gizli bir mektup göndererek Hamas için para istediğini yazdı.

NETANYAHU KATAR'DAN 30 MİLYON DOLAR FON İSTEDİ

Yediot Ahronot gazetesinde yer alan haberde, sadece birkaç kişi tarafından görüldüğü söylenen mektupta Netanyahu'nun Katar'dan Gazze'ye aylık 30 milyon dolar fon sağlamasını istediği ifade edildi.

Mektupta Netanyahu'nun Hamas'a sağlanacak fonun "bölgesel istikrarı koruyacağı ve insani krizi önleyeceğini söylediği" kaydedildi.

ABD'den Türkiye ve İsrail'e dikkati çeken çağrıABD'den Türkiye ve İsrail'e dikkati çeken çağrı

Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!Hamas'ın ateşkes yanıtı sonrası Refah'a yoğun hava saldırısı başladı!

Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...

"TERÖRE FON SAYILMAYACAK" GARANTİSİ VERDİ

Haberde, Katarlı yetkililerin daha fazla güvence talep etmesinin ardından ABD hükümetinin Netanyahu'nun önerisini kabul ettiği ve Doha'ya ilave bir mektup göndererek "Katar'a, Hamas'a fon sağlamanın teröre fon sağlama olarak değerlendirilmeyeceği garantisini verdiği" aktarıldı.

İsrail Başbakanlık Ofisinden habere ilişkin henüz bir cevap gelmediği belirtildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • Ülkücü03 1 hafta önce Şikayet Et
    Hamasın arası Katar ile çok iyi, Hamasın ihtiyacı olduğunda Katara söylemesi yeter, burada itrailin algı operasyonu, yıllardır Filistinli kardeşlerimiz neymiş evlerini topraklarını satmış Yalanı gibi, Şimdide itrail hamas aynı safta Yalanı, İnanmayın Kardeşlerim. Lanetli Kavimin sonu ALLAH' ın (C.C.) Vaadi ve İzniyle elbet bir gün gelecek Selametle.
    Cevapla
  • hakan 1 hafta önce Şikayet Et
    Yakında arzu mevd u bahane ederek bazı arap ülkelerinden toprak isteyecek bunu not alın,
    Cevapla
  • Temel 61 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünyada son seneler oynayan sinsice oyunlar sahne alıyor bu oyunlar abd israil ve ab tarafından oynanıyor bu oyunda Hamas ve israil in savaşıyla ortaya çıkmıştır siyonist israil abd ve ab tarafından Hamas terör örgütüdür deniliyor deniyor sonra Katardan para talep ediyorlar Hamas için Filistin yerle bir ediliyor İnsanlar yok ediliyor Allah aşkına nasıl böyle bir şey olabilir
    Cevapla
  • Ahmet Salih 1 hafta önce Şikayet Et
    Demekki israile saldırıda planlarının ilk bölümü ve katliam için bahaneleri
    Cevapla
  • Rah 1 1 hafta önce Şikayet Et
    Hiç bir zaman bir Yahudiye güvenmeyin onları savunmak korumak bile Allah katında günahlarını ortak oluyoruz iblis oldukları için kendilerini dünyanın sahibi sanıyorlar Almanya'da yahudi soy kırım yoktur Avrupa'da soy kırımını yahudi yapmıştır Avrupa ülkelerini kendine köle etmiştir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bursa'da kuzenlerin muhtarlık seçimi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 2 yaralı
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum