ABD'den Türkiye ve İsrail'e dikkati çeken çağrı

Türkiye'nin İsrail'le ticareti durdurma kararı almasının ardından ABD, iki ülkeye aralarındaki anlaşmazlıkları çözme çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Görüş ayrılıklarını giderin." denildi.

GİRİŞ 07.05.2024 08:29 GÜNCELLEME 07.05.2024 12:41
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye ve İsrail arasındaki ticaretin durdurulmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Her ikisi de müttefikimiz ve aralarındaki görüş ayrılıklarını gidermeleri için onları teşvik ediyoruz." dedi. Miller, başka bir değerlendirmede bulunmadı.

Ticaret Bakanlığı geçen hafta İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğunu açıklamıştı. Açıklamada, "İsrail Hükümeti, Gazze'ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye ve ateşkes sağlanıncaya kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır." denilmişti.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA (VOA) TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 42
  • Kahraman 1071 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd, İsrail, Ortadoğu,Akdeniz,Gazze,ve işgâl ettiği tüm ülkelerden tamamen çekilmedikçe,Bağımsız Filistin Devleti tanınmadıkça anlaşmada, Barışda olmaz.Kayıtsız, Şartsız çekilecek ve Şavaş tazminatı ödeyecek.Suçlular cezalarını çekecek
    Cevapla
  • deli dumrul 1 hafta önce Şikayet Et
    yoksa nolcak kafir abd? Türkiye ye ticareti mi keseceksin? ab itlerine de söyle hadi durma. Türkiye tüm dünyayı ayağa kaldırsın tüm petrol sevkiyatı dursun abd ye
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Keşke bütün müslüman ülkeler türkiye gibi İsrail'e yaptırım uygulasa, bu katliam hemen biter.
    Cevapla
  • Ahmet 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD İsrail zulmünü şartsız destekliyor. Böylece zalimlerden oluyor. Türkiyeden'de aynı tavrı beklemesin. Türkiye hak ve adaletten yanadır, zalim güçlüden değil.
    Cevapla
  • Murat44 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd bu kadar ısrarcı oluyorsa ,bizimkiler mühimmatta satıyor olabilirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
En çok endişe ettikleri bölgeyi açıkladı: 'Korkuyorum ki tarih yine tekerrür edecek'
Türkiye'den İsrailli Bakana 4 fotoğrafla cevap!