UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!

ABD Başkanı Joe Biden, UCM Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunu "utanç verici" olarak nitelendirdi ve reddettiklerini belirtti.

UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!
UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!
GİRİŞ 20.05.2024 21:21 GÜNCELLEME 20.05.2024 22:02
Bu Habere 229 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Biden, yazılı bir açıklama yaparak UCM Başsavcısı Han'ın kararına tepki gösterdi ve kararı kabul etmediklerini ifade etti.

Biden, açıklamasında, "UCM Başsavcısı'nın İsrailli liderlere karşı yaptığı yakalama kararı başvurusu utanç verici. Bu başsavcı her ne karar alırsa alsın İsrail ile Hamas'ı bir tutmak mümkün değildir. İsrail'in güvenliğine yönelik tehditlere karşı daima onun yanında duracağız." değerlendirmesini yaptı.
 

UCM'den İsmail Heniyye ve Kassam Tugayları kararı! Hamas'tan flaş açıklama!UCM'den İsmail Heniyye ve Kassam Tugayları kararı! Hamas'tan flaş açıklama!


BILINKEN'DAN TEPKİ

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da UCM Başsavcısı Han'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunu temelden reddettiklerini açıkladı.

Blinken, yazılı bir açıklama yaparak, "ABD, UCM Başsavcısı'nın bugün üst düzey İsrailli yetkililer ve Hamas teröristleri için yaptığı yakalama kararı açıklamasını temelden reddediyor. Başsavcı'nın, İsrail ile Hamas'ı eşit görmesini reddediyoruz." yorumunu yaptı.

UCM'nin bu süreçte İsrail üzerinde bir yargılama yetkisinin olmadığını savunan Blinken, Başsavcı Han'ın başka ülkelere gösterdiği "kendini savunma hakkını" İsrail'e tanımadığını ileri sürdü.

PENTAGON'DAN YORUM YOK!

 ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilişkin "yakalama kararı" başvurusu hakkında yorum yapmazken, Pentagon'un Ukrayna'daki savaş suçları konusunda UCM ile çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Austin, Savunma Bakanlığında (Pentagon) düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevapladı.

UCM Başsavcısı Kerim Han'ın, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Gallant'a ilişkin yakalama kararı başvurusunda bulunduğu haberlerini gördüğünü belirten Austin, "Ancak bu konuyla ilgili olarak sunabileceğim hiçbir şey yok. Biz, en başından beri İsrail'in kendini savunmak için ihtiyaç duyduğu şeyi sağlamaya odaklanmış durumdayız. Başkan Biden'ın defalarca söylediği gibi, İsrail'e desteğimiz katı bir şekilde sürüyor." demekle yetindi.

Austin, öte yandan, Ukrayna'da işlenen savaş suçları için ABD'nin UCM ile çalışmaya devam edip etmediği ile ilgili bir soruya ise, "Ukrayna'da işlenen suçlarla ilgili olarak UCM'ye destek sağlamak istiyoruz. Evet, bu konuda çalışmaya devam ediyoruz." yanıtını verdi.

NETANYAHU İÇİN YAKALAMA KARARI

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunduğunu bildirmişti.

UCM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Han, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ilaveten Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ve Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf hakkında "yakalama kararı" başvurusunda bulunmuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 229
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Evet bidon çok haklısın netanyahu ile hamas bir olurmu, olmaz. Hamas, Kassam tugayları Allah'ın şerefli askerleri dir şehit olanlar ise sonsuz cennetin varisleridir. Netanyahu ve diğerleri ve senin gibiler de ise şeytanın aşağılık terörist askerleridir ve ebedi dipsiz cehennem dehlizlerinin sonsuz varisleridir.
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Evet bidon çok haklısın netanyahu ile hamas bir olurmu, olmaz. Hamas, Kassam tugayları Allah'ın şerefli askerleri dir şehit olanlar ise sonsuz cennetin varisleridir. Netanyahu ve diğerleri ve senin gibiler de ise şeytanın aşağılık terörist askerleridir ve ebedi dipsiz cehennem dehlizlerinin sonsuz varisleridir.
    Cevapla
  • kızılelma 2 ay önce Şikayet Et
    dünyadaki terörist ülkeler ve örgütleri şöyle sıralanıyor israel.usa.england.chına.rusya fıransa. almanya .yunanistan.iran.sudi arabistan.bae. bunlar dünyadaki terörist ülkelerin başlıcaları
    Cevapla
  • 313. 1453 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail Amerika İsrail İngiltere bilsinki sonunuz iyice yaklaştı ???
    Cevapla
  • kızılelma 2 ay önce Şikayet Et
    birisi büyük terörist diğeri ondan daha vahşi acımasız yamyam terörist ikiside terörist olduğundan mahkemenin kararını tanımıyorlar bunlar aynı zamanda kanun tanımaz haydut vahşi yobaz hırsız barbar bu terörist ülike ve örgütler dünya halklarının gözünde hep terörist kalacaklardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!
Erdoğan 6 maddede dünyaya çağrı yaptı! 30 milyar dolarlık teşvik