Tutuklama talebi panikletti! Köşeye sıkışan Netanyahu'dan ilk açıklama!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın hakkında tutuklama emri çıkarılmasına yönelik talebini “antisemitizm” olarak nitelendirdi.

GİRİŞ 20.05.2024 22:54 GÜNCELLEME 21.05.2024 09:48
Bu Habere 124 Yorum Yapılmış

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Ahmad Khan’ın hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmasına İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayınladığı video mesaj ile tepki gösterdi.

Netanyahu, Khan’ın talebinin "saçma ve yanlış" olduğunu belirterek, bunun "tüm İsrail devletine yönelik" olduğunu söyledi.

'İSRAİL ORDUSU DÜNYANIN EN AHLAKLI ORDUSU'

Khan’ın söz konusu talebi ile İsrail askerlerini de hedef aldığını iddia eden Netanyahu, Khan’a hangi cüretle Hamas ile İsrail askerlerini kıyasladığını sorarak, İsrail ordusunu dünyanın en ahlaklı ordusu olarak nitelendirdi.
 

UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı! UCM'den tutuklama talebi! Biden duyurdu! ABD'den Netanyahu kararı!




'ZAFERE ULAŞACAĞIZ'

Khan'ın talebinin üniversite kampüslerinden Lahey'e taşınan "yeni antisemitizmin" bir örneği olduğunu belirten Netanyahu, İsrail halkına UCM'nin İsrail’in elini kolunu bağlama çabasının başarısız olacağına, hiçbir uluslararası organın İsrail’i yok etmek isteyenleri vurmasını engelleyemeyeceğine ve İsrail'in Hamas'a karşı tam zafere ulaşacağına dair söz verdi.

NE OLMUŞTU?

Khan, Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Hamas’ın Gazze lideri Yahya Sinwar, Hamas’ın El-Kassam Tugayları olarak da bilinen askeri kanadının komutanı olan ve Deif adıyla da bilinen Muhammed Diyab İbrahim el-Masri ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye hakkında tutuklama emri çıkarılması talebinde bulunmuştu. İsrail ve Hamas üst düzey liderlerine yönelik tutuklama kararlarına ilişkin son sözü, Uluslararası Ceza Mahkemesi yargıçları söyleyecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 124
  • Yılmzzz 2 hafta önce Şikayet Et
    Dünyada müslümanlardan başka dürüst devlet kesinlikle ben mümkünü yok inanmam
    Cevapla
  • Yımzzzz 2 hafta önce Şikayet Et
    Alışmışlar istedikleri gibi oyun kurmaya birlikler. abd işte bu israil işte bu avrupa bu tehtitle yaptırım uyguluyorlar bunların işi yalan herşehleri sahtekarlık bizim bizden başkası adaletli olamaz görün bakın. Bunlar bu dünyada lanetlenmişler.
    Cevapla
  • S U 2 ay önce Şikayet Et
    Atalarımız, it iti ısırmaz demiş, ne kadar da doğru bir söz. Gazze de bir avuç mücahit vatanını savunurken kimse yardım etmiyor ama zalim itrail saldırırken Amerika ve aveneleri koşulsuz destekliyor. 20 binden fazla bebek ve çocuk katleden itrail başbakanı için tutuklama kararı alınması yetmez. İdam edilmesi lazım. İtrailin devletlik sıfatı da kaldırılması lazım.Bütün hırsızlar sürülmeli
    Cevapla
  • Dyojen 1071 2 ay önce Şikayet Et
    ABD kendi ulkesinde adaleti mahkemelere mudahale ederek mi sağlıyor?Evet durum bunu gösteriyor.ABD kendisi ya da muttefikleriyle ilgili olumsuz bir karar ya da eylemde mahkemelere parmak sallayarak tehditte bulunuyor.Dunyaya demokrasi hatirlatmasinda bulunan ulkenin gercek yuzu bu.
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 ay önce Şikayet Et
    Elimiz başka bir şey yapma olanagimiz olmadigi için,boşuna yakinip duruyoruz,su akar türk bakar!Yahu nasil olurda islam alemi bu yahudilerle baş edebilir...avrupalilarin 2000 senede yok edemedigi bu yahudileri...Yahudi din adamlarinin beklentisi,her yahudi kadininin 10 çocuk yapmasi gaye dünyayı yok etmek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan'dan tarihi geri adım! Türkiye'nin hamlesini resmen kabul ettiler
Yılmaz Özdil'den bunları duymak da varmış! Türkiye'nin gururu Selçuk Bayraktar....