Rumlar ayağa kalktı! Forbes'e 'KKTC' tepkisi

Ekonomi ve iş dünyasına yönelik yayınları ile tanınan ünlü Forbes dergisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yurt dışındaki mülk alımında en karlı ülkelerde ilk sıraya koymasına Rum basını tepki gösterdi.

GİRİŞ 24.05.2024 22:37 GÜNCELLEME 25.05.2024 11:17
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Forbes dergisinde yer alan araştırma dosya haberinde, KKTC'nin yurt dışında mülk anlamında yapılan yatırımlarda Avrupa ve Amerika pazarına göre, yüzde 47 tasarruf ile en karlı ülkeler arasında ilk sırada yer aldığına dikkat çekildi.

KKTC BİRİNCİ SIRADA

KKTC'nin yatırımlar karşılığında oturma izni ve diğer avantajlar sunarak yabancı yatırımı teşvik eden dinamik pazarı bulunduğu işaret edilen haberde, bu alanda ikinci sırada Brezilya, üçüncü sırada ise Karadağ yer aldı.

Listenin dördüncü sırasında Kolombiya, son sırasında da Yunanistan yer aldı.

Forbes'in haberi yayınlamasının ardından Rum basını, bu habere tepki gösterdi.

KKTC'NİN DEVLET OLARAK TANINMASI RUMLARDA ŞOK ETKİSİ YARATTI

Rum basını, Forbes'in KKTC'yi devlet olarak tanımlaması ve satın alma fırsatlarını anlatmasının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) şok etkisi yarattığını yazdı.

Alithia gazetesi haberinde, "Forbes dergisinin sahte devleti 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti' olarak nitelendirerek işgal bölgelerindeki satın alma fırsatları hakkında yayınladığı haber sansasyon yarattı." ifadesini kullandı.

Bazı Rum internet siteleri ise Forbes'in KKTC'yi parlatmaya çalıştığını iddia ederek, yapılan haberin Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin Ada ile ilgili geçmişte aldığı kararlara aykırı olduğunu ileri sürdü.

FORBES GEÇEN YILDA KKTC'Yİ BİRİNCİ GÖSTERMİŞTİ

İş ve ekonomi dünyasının yakından takip ettiği Forbes dergisi geçen yıl, "ABD'liler için 2024’te Yurtdışında Mülk Satın Alabileceğiniz 5 Uygun Fiyatlı Yer" başlıklı Kathleen Peddicord imzalı tavsiye haberi yayımladı. Haberde, listenin birinci sırasında yine KKTC, "Kuzey Kıbrıs" adı altında yer almıştı.

Aynı dergi 3 yıl önce internet sitesinde yer alan bir makalede KKTC'yi, 2021’de dünya genelinde sahil kıyısındaki daireler konusunda en iyi fırsat sunan ülke olarak nitelendirmişti.

Forbes'in son yıllarda KKTC'yi tanıtıcı ve yatırım cazibesi olan bir ülke olarak göstermesine hem Rum yetkililer ile Güney Kıbrıs basını tepki gösteriyor.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Karslı 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu büyük bir oyun buna izin verilmemeli bu oyun siyonist Yahudilerin oyunu ilk sıralarda hiç doğru düzgün ülke yok heleki Avrupa dan hiç yok neden acaba sadece Yunanistan var bizde marifetmis gibi yiyiyoruz
    Cevapla
  • Karslı 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'in işi bu tuzak bu yalandan Rumlar ayağa kalkmış havası veriliyor ama arka planda itrail işi iyi pişiriyor Kıbrıs'ta doğuda ve hatta kuzey Irak'ta yönetim uyarılarak itraileli yahudi Siyonistler toprak satışı kesinlike olmamalı yabancılara kiralık ve kısa süreli verilmeli ve denetimli olmalı
    Cevapla
  • Atatürkçü 3 hafta önce Şikayet Et
    Anlaşılan Rumlar yeni bir "Ayşe tatile çıksın" istiyor. Bu sefer tüm Kıbrıs'ı alırız
    Cevapla
  • Defol rum 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar amarika görünümlü siyonistler değilse rumlar ayağa kalksa ne olur amuda kalksa ne olur. Bi defolup gidemediler KIBRIS tan yunanistan'a.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 3 hafta önce Şikayet Et
    Kıbrıs'dan toprak satın alış demiş dergi bunun nesi iyi. Resmen hainliktir bu. Acilen Kıbrıs'tan toprak satışı yasaklanmalı. Kimse sorgulamıyor mu bu rezillikleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te şoke eden olay! Ortalık bir anda karıştı! Alman polisi vurdu!
Çatıya çıkan da oldu, çamura batan da.... Yurttan kurbanlık boğa manzalararı