İran'ın sokaklarına asıldı! 'Şam Fatihi Erdoğan'

Tebriz'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in posterleri dikkat çekti.

İran'ın sokaklarına asıldı! 'Şam Fatihi Erdoğan'
İran'ın sokaklarına asıldı! 'Şam Fatihi Erdoğan'
GİRİŞ 09.01.2025 22:11 GÜNCELLEME 10.01.2025 04:18

27 Kasım'da HTŞ öncülüğünde muhalif gruplar, operasyonlarını başlatarak kısa bir sürede Suriye'nin başkenti Şam'a giriş yaptı.

Muhaliflerin operasyonları sonucu 61 yıllık Baas rejimi sona ererken, Beşar Esed de ülkesini terk ederek Rusya'ya kaçtı.

SURİYE’DE YENİ DÖNEM

Esed sonrası Suriye'de yaşanan yeni dönem, hem komşu ülkeler hem de uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye de Suriye'deki yeni yönetimle temaslarını devam ettirirken, yaşanan gelişmeler dünya kamuoyu tarafından da dikkatle izleniyor.

İRAN'DA SOKAKLARA ASILAN AFİŞLER GÜNDEM OLDU

Suriye'de gerçekleşen tarihi değişimin ardından Esad'ın destekçisi olan İran'da ilgi çeken bir olay yaşandı. Çoğunlukla İran Azerilerinin yaşadığı Tebriz şehrinde sokaklara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in posterleri asıldı.

"ŞAM FATİHİ ERDOĞAN"

Afişlerde yer alan "Şam Fatihi Erdoğan" ve "Karabağ Kahramanı Aliyev" yazıları bölge halkının dikkatini çekerken, bu olay dış basında da büyük yankı uyandırdı. 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • hakkari 10 ay önce Şikayet Et
    iran azerilerinin milliyetçilik yapması hoşunuza gidiyor...kürtler için de aynı şey hoşunuza gider mi..ikiyüzlü sahtekarlar.
    Cevapla
  • muhammed 10 ay önce Şikayet Et
    kürtlerin her yaptığı sizin için hainlik ve bölücülük..iran azerilerinin her türlü milliyetçi hareketini ise alkışlayarak nasıl ikiyüzlü ve kürt düşmanı olduğunuz anlaşılıyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Türkiye yüzyılında Türk vatandaşı ne yapsın.
    Cevapla
  • Balyoz 10 ay önce Şikayet Et
    Hamaney'e cevap gibi olmuş."Haddini bil otur oturduğun yerde" denmiş.
    Cevapla
  • mehmet demirel 10 ay önce Şikayet Et
    Türkler İrana nota veriyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kritik kent el değiştirdi: Bir günde 1370 asker kaybı!
ATM'lere dadanan hırsız son işinde kıskıvrak yakalandı