Son dakika haberi...İran'dan masaya oturma kararı
Son dakika haberi... İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, yarın Cenevre'de İngiliz, Fransız ve Alman mevkidaşlarıyla bir araya gelecek. Erakçi, 21-22 Haziran'da da İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı için İstanbul'a gelecek.
İran ve İsrail arasındaki savaşın durması adında büyük bir adım atılıyor.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, yarın Cenevre'de İngiliz, Fransız ve Alman mevkidaşlarıyla bir araya gelecek. Erakçi'nin 21-22 Haziran'da da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları toplantısı için İstanbul'a gelmesi bekleniyor.
İRAN'LA MASAYA OTURULACAK
İsrail ile İran arasındaki savaş altıncı gününde sürerken, Avrupa’dan dikkat çeken bir diplomatik hamle gündeme geldi. Almanya, Fransa ve İngiltere’nin, cuma günü İsviçre’nin Cenevre kentinde İran’la Dışişleri Bakanları düzeyinde görüşme gerçekleştireceği öne sürüldü.
İddiaya göre, görüşmenin ana gündem maddeleri arasında İran’ın nükleer programı ve Orta Doğu’da artan çatışmalar yer alacak. Taraflardan henüz resmi bir açıklama gelmezken, diplomatik çevrelerde söz konusu temasın bölgedeki tansiyonun düşürülmesi adına önemli bir adım olabileceği değerlendiriliyor.
Daha önce de birçok uluslararası müzakereye ev sahipliği yapan Cenevre’nin bu temaslara sahne olacak olması, Batı ile İran arasında donmuş diplomatik ilişkilerin yeniden hareketlenebileceği yorumlarına neden oldu.
Görüşme gerçekleşirse, uzun süredir sınırlı düzeyde devam eden Batı-İran diplomatik ilişkilerinde yeni bir sayfa açılabilir. Gözler şimdi cuma günü yapılması beklenen olası zirveye çevrildi.
-
Yusuf 3 hafta önce Şikayet EtBu Almanya Fransa İsrail filistini vururken nerdelerdi hiç birinden ses çıkmıyordu şimdi İran vurunca güçleri yetmeyince hemen aracı oluyorlar bunlararın amacı parça parça müslümanlığı bitirmek onuda hiç bir zaman başaramayacaklar.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Önce vatan 3 hafta önce Şikayet EtTerörist israil filistinde, suriyede ve iranda vermiş olduğu zararların savaş tazminatı olarak ödemesi gerekiyor terörist netanyahu ve ekibi yargılansın ve hak ettiği en ağır ceza ile cezalandırıldılar . Akan jana ABD ortaktır. TrampBeğen Toplam 3 beğeni
-
Recep 3 hafta önce Şikayet Etİsrail in nükleer silahları ne olacakBeğen Toplam 1 beğeni
-
Yolcu 3 hafta önce Şikayet EtHer millet gerçek savaşı ve acıyı tatmadan dünyada barış olmaz ...kendilerini attıkları Dünya cehennemi yaşamadan akillanmazlar....bazı şeyleri kaybettiğinde anlıyor insan çünku herseyini kaybedene kadar insan oğlunun gözü açtır.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Ufuk 3 hafta önce Şikayet EtKaliteliBeğen Toplam 1 beğeni