Portekiz'den Filistin kararı! İlk adımı attılar
Portekiz Dışişleri Bakanı Paulo Rangel, Filistin Devleti'ni resmi olarak tanıma konusunda gelecek hafta gelişmeler olacağını söyledi.
Rangel, Londra'da İngiltere Dışişleri Bakanı Yvette Cooper ile görüşmesinin ardından basına açıklama yaptı.

"GELECEK HAFTA GELİŞMELER OLACAK"
"Şimdiye kadar Filistin Devleti'ni tanınma yolunda engel teşkil edecek bir durum yaşanmadı. Süreç devam ediyor ve gelecek hafta gelişmeler olacak." diyen Rangel, Portekiz'de Meclis'teki siyasi gruplarla görüşmelerini tamamladığını ancak Başbakan Luis Montenegro ve Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa ile bir toplantı daha yapacaklarını belirtti.
Rangel ayrıca, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Portekiz olarak, İsrail'in Katar'da Hamas üyelerini hedef alan saldırısını kınayan bir karar metni sunacaklarını ifade etti.
147 ÜLKE FİLİSTİN'İ TANIDI
İsrail işgali altında bulunan Filistin Devleti'ni, bağımsızlığını ilan ettiği 15 Kasım 1988'den bu yana, BM üyesi 193 ülkeden 147'si tanıdı.
Portekiz'in yanı sıra Fransa, İngiltere, Kanada ve Malta'nın da Filistin Devlet'ini tanıması bekleniyor.
-
misafir 4 ay önce Şikayet Etdünyada iki milyar sözde müslüman oturmuşuz gavurdan haçlıdan medet umuyoruz bakıyoruz .sözde müslüman liderler saraylarınız yıkılsın evleriniz ocaklarınız viran olsun soyunuz nesliniz tükensin bide yazık yazıklar olsun .ne israilmiş beeeBeğen Toplam 1 beğeni
-
Mehmet 4 ay önce Şikayet EtBu zulümden bütün müslümanlar sorumludur ne yapabilirim diyenler için en azından BOYKOT DEDEKTİFİ diye uygulama var telefondan hangi ürünlerin SİYONİSTE ait hangileri değil ona göre tercih yapabilirizBeğen
-
Saalih 4 ay önce Şikayet Etortada filistin mi kaldı. Bu tanımanız BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLARAK TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNDEKİ yerini alacakBeğen
-
Misafir 4 ay önce Şikayet EtAvrupa güya Filistini Tanıyacak.Geçin bu oyalama taktiklerini.Beğen
-
Misafir 4 ay önce Şikayet EtTanısanız ne olucak itrail insanları öldürmeye devam ediyor kiBeğen Toplam 1 beğeni


